Így lesz tökéletes a zalai kelt palacsinta

Puha és pillekönnyű

Ha szereted a vastagabb tésztájú palacsintát, akkor próbáld ki a kelt változatot! Máskor is sütsz ilyet.

Így lesz tökéletes a zalai kelt palacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű, mint a hagyományosé. Akár sütiként is megállná a helyét. Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni. Lekvárral, túróval vagy kakaóval is nagyon finom.

Kelt palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • olaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, rakd hozzá a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg körülbelül öt perc alatt felfut, tehát a térfogata jelentősen megnő. Add hozzá a lisztet, a tojások sárgáját, és dolgozd hozzá a maradék tejet. Keverd csomómentesre a tésztát. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, és laza mozdulatokkal forgasd a masszába.

A tésztát pihentesd körülbelül 15 percig. Ne lepődj meg, nem emelkedik akkorára, mint a hagyományos kelt tészták. Hevíts olajat egy palacsintasütőben, oszlass el benne egy kisebb merőkanál tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára körülbelül két-két perc alatt. Csúsztasd tányérra, és kend meg kedved szerint.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük