Keleties marhahús szójaszósszal és ropogós zöldséggel

Ha szereted a keleti ízeket, mindenképpen próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű receptet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem is vagy oda a keleti konyháért, a szójaszószos marha biztosan ízleni fog, hiszen nem üt el annyira a magyar ízektől. Szójaszószt a legtöbb élelmiszer-áruházban beszerezhetsz.

A zöldbabot ki is hagyhatod a receptből, illetve cserélheted cukorborsóra is, de a ropogós, friss zöldség mindenképpen jó párosítás a marhahússal.

Keleties marhahús szójaszósszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg csontozott marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 evőkanál szójaszósz
  • két marék zöldbab
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • cukor

A húst vágd szeletekre vagy szélesebb csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze villával, adj hozzá kevés cukrot.

Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz önmagában is elég sós. Pácold be a hússzeleteket egy pár órára, majd olajon süsd ki őket.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hagymát cikkezd fel, majd a megmosott, szárától megszabadított zöldbabbal együtt pirítsd meg, végül forgasd össze a hússal. Rizzsel kínáld.

Így főzd meg a rizst!

Ha nem tudod, hogyan lehet olyan pergő a rizs, mint a kínai éttermekben, akkor nézd meg videónkat!

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük