Keleties marhahús szójaszósszal és ropogós zöldséggel
Ha szereted a keleti ízeket, mindenképpen próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű receptet.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem is vagy oda a keleti konyháért, a szójaszószos marha biztosan ízleni fog, hiszen nem üt el annyira a magyar ízektől. Szójaszószt a legtöbb élelmiszer-áruházban beszerezhetsz.

A zöldbabot ki is hagyhatod a receptből, illetve cserélheted cukorborsóra is, de a ropogós, friss zöldség mindenképpen jó párosítás a marhahússal.

Keleties marhahús szójaszósszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg csontozott marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 evőkanál szójaszósz
  • két marék zöldbab
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • cukor

A húst vágd szeletekre vagy szélesebb csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze villával, adj hozzá kevés cukrot.

Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz önmagában is elég sós. Pácold be a hússzeleteket egy pár órára, majd olajon süsd ki őket.

A hagymát cikkezd fel, majd a megmosott, szárától megszabadított zöldbabbal együtt pirítsd meg, végül forgasd össze a hússal. Rizzsel kínáld.

Így főzd meg a rizst!

Ha nem tudod, hogyan lehet olyan pergő a rizs, mint a kínai éttermekben, akkor nézd meg videónkat!

Blog.hu ajánló