Keleties marhahús szójaszósszal és ropogós zöldséggel
Ha szereted a keleti ízeket, mindenképpen próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű receptet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem is vagy oda a keleti konyháért, a szójaszószos marha biztosan ízleni fog, hiszen nem üt el annyira a magyar ízektől. Szójaszószt a legtöbb élelmiszer-áruházban beszerezhetsz.

A zöldbabot ki is hagyhatod a receptből, illetve cserélheted cukorborsóra is, de a ropogós, friss zöldség mindenképpen jó párosítás a marhahússal.

Keleties marhahús szójaszósszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg csontozott marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 evőkanál szójaszósz
  • két marék zöldbab
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • cukor

A húst vágd szeletekre vagy szélesebb csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze villával, adj hozzá kevés cukrot.

Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz önmagában is elég sós. Pácold be a hússzeleteket egy pár órára, majd olajon süsd ki őket.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A hagymát cikkezd fel, majd a megmosott, szárától megszabadított zöldbabbal együtt pirítsd meg, végül forgasd össze a hússal. Rizzsel kínáld.

Így főzd meg a rizst!

Ha nem tudod, hogyan lehet olyan pergő a rizs, mint a kínai éttermekben, akkor nézd meg videónkat!

Ezt is szeretjük