Keleties marhahús szójaszósszal és ropogós zöldséggel
Ha szereted a keleti ízeket, mindenképpen próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű receptet.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha nem is vagy oda a keleti konyháért, a szójaszószos marha biztosan ízleni fog, hiszen nem üt el annyira a magyar ízektől. Szójaszószt a legtöbb élelmiszer-áruházban beszerezhetsz.


A zöldbabot ki is hagyhatod a receptből, illetve cserélheted cukorborsóra is, de a ropogós, friss zöldség mindenképpen jó párosítás a marhahússal.
Keleties marhahús szójaszósszal
Hozzávalók:
- 70 dkg csontozott marhahús
- 3 fej vöröshagyma
- 4-5 evőkanál szójaszósz
- két marék zöldbab
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- cukor
A húst vágd szeletekre vagy szélesebb csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze villával, adj hozzá kevés cukrot.
Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz önmagában is elég sós. Pácold be a hússzeleteket egy pár órára, majd olajon süsd ki őket.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A hagymát cikkezd fel, majd a megmosott, szárától megszabadított zöldbabbal együtt pirítsd meg, végül forgasd össze a hússal. Rizzsel kínáld.
Így főzd meg a rizst!
Ha nem tudod, hogyan lehet olyan pergő a rizs, mint a kínai éttermekben, akkor nézd meg videónkat!
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- zöldség
Sült csirkefalatok bébizöldségekkel

- csirke
- szója
Csirkemell szójaszósszal

- zöldség
- marhahús