A legfinomabb kelbimbófőzelék receptje - Ha még nem próbáltad, itt az ideje
Elég egyszer megkóstolni, hogy megszeresd a kelbimbófőzeléket!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

A legszebb smink kék szemhez 3 perc alatt: videón a zseniális technika »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unod a húsokat, a zsíros ételeket, esetleg fogyókúrával kezded az évet, tedd változatosabbá az étkezést finom kelbimbófőzelékkel! Rakhatsz hozzá karfiolt, répát, hogy még ízletesebb és egészségesebb legyen.

Kelbimbófőzelék recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg kelbimbó
  • 1 krumpli
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, a külső héjakat távolítsd el. A nagyobbakat akár ketté is vághatod. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Sózd, borsozd, szórd meg köménnyel, és rakd hozzá a fokhagymát is. Főzd fedő alatt körülbelül 20 percig. 

Ha a zöldségek puhák, a lisztet kevés olajon pirítsd meg. Szórj bele pirospaprikát, majd keverd csomómentesre a tejföllel. Öntsd a kelbimbóhoz, közben folyamatosan kevergesd. Főzd még négy-öt percig. Ha nem akarsz tejfölt használni, saját magával is sűrítheted. Ebben az esetben vegyél ki három evőkanál kelbimbót, és botmixerrel pürésítsd, majd öntsd vissza az edénybe.

Ezt is szeretjük