A legfinomabb házi keksztekercs receptje
Így csavard fel, hogy ne törjön össze
A házi keksztekercs lágy kókuszos krémmel a legütősebb.

A legfinomabb házi keksztekercs receptje
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell vásárba vagy cukrászdába menni ahhoz, hogy csuda jó keksztekercset egyél. Készítsd el saját magad a népszerű desszertet! Ha eddig nem volt jó recepted, most mutatunk egyet. Ez a süti nemcsak isteni, de villámgyorsan el is készül.

Keksztekercs recept

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl kávé
  • 1 dl rum
  • 1 dl tej

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Szóráshoz

  • 10 dkg kókusz
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a kekszet, add hozzá a kávét, a tejet, a rumot, a kakaót és a cukrot, majd kézzel jól gyúrd össze. Ha túl laza, tégy még hozzá kekszet. Ha kemény, önts hozzá tejet, mert nem tudod majd törés nélkül feltekerni. Oszd a masszát két részre, és pihentesd egy kicsit. A krémhez a vajat és a cukrot keverd habosra, majd mehet hozzá a kókusz. Kevés tejszínnel még lazíthatsz rajta.

Egy zsírpapírra vagy szilikonlapra szórj kókuszt, rakd rá az egyik masszát, és sodrófával nyújts három-öt milliméter vastag téglalapot. Kend meg a krém felével úgy, hogy az egyik szélénél hagyj üresen három-négy centis részt. Így a krém nem folyik majd ki, és sütőpapír segítségével óvatosan kezdd feltekerni. Ha kész, többször görgesd át, hogy formás legyen. Tedd a hűtőbe legalább egy órára. A másik masszával ugyanígy járj el. Tálaláskor vágj körülbelül nyolc-tíz milliméter vastag szeleteket.

Ezt is szeretjük