A legfinomabb házi keksztekercs receptje
Így csavard fel, hogy ne törjön össze
A házi keksztekercs lágy kókuszos krémmel a legütősebb.

A legfinomabb házi keksztekercs receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell vásárba vagy cukrászdába menni ahhoz, hogy csuda jó keksztekercset egyél. Készítsd el saját magad a népszerű desszertet! Ha eddig nem volt jó recepted, most mutatunk egyet. Ez a süti nemcsak isteni, de villámgyorsan el is készül.

Keksztekercs recept

Hozzávalók 24 szelethez

Tésztához

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl kávé
  • 1 dl rum
  • 1 dl tej

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Szóráshoz

  • 10 dkg kókusz
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a kekszet, add hozzá a kávét, a tejet, a rumot, a kakaót és a cukrot, majd kézzel jól gyúrd össze. Ha túl laza, tégy még hozzá kekszet. Ha kemény, önts hozzá tejet, mert nem tudod majd törés nélkül feltekerni. Oszd a masszát két részre, és pihentesd egy kicsit. A krémhez a vajat és a cukrot keverd habosra, majd mehet hozzá a kókusz. Kevés tejszínnel még lazíthatsz rajta.

Egy zsírpapírra vagy szilikonlapra szórj kókuszt, rakd rá az egyik masszát, és sodrófával nyújts három-öt milliméter vastag téglalapot. Kend meg a krém felével úgy, hogy az egyik szélénél hagyj üresen három-négy centis részt. Így a krém nem folyik majd ki, és sütőpapír segítségével óvatosan kezdd feltekerni. Ha kész, többször görgesd át, hogy formás legyen. Tedd a hűtőbe legalább egy órára. A másik masszával ugyanígy járj el. Tálaláskor vágj körülbelül nyolc-tíz milliméter vastag szeleteket.

Ezt is szeretjük