Isteni omlós keksz sütihengerrel: így használd, hogy szép legyen a minta
Sütihengerrel pofonegyszerűen készíthetsz mutatós és nagyon finom omlós kekszet akár karácsonyra is.

A vajas keksz íze is ellenállhatatlan, igazán különlegessé azonban a díszítőhenger teszi, aminek a segítségével olyan mutatós sütiket készíthetsz, amelyek a karácsonyi asztal legszebb díszeként is megállják a helyüket. A tésztába kakaót is keverhetsz. A hengert és a tésztát feltétlenül lisztezd be. Továbbá ne használj sütőport, különben a keksz nagyon megnő, és nem lesz benne olyan szép a minta.
Keksz sütihengerrel
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojássárga
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A kakaóval elkevert lisztet morzsold el a vajjal, majd dolgozd hozzá a porcukrot és a tojásokat. Gyúrd össze alaposan, és egy órát pihentesd a hűtőben. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A hűtőből kivett tésztát először nyújtsd a lehető legvékonyabbra, majd menj rajta át a díszítőhengerrel. A minták mentén vágd el a tésztát egy éles késsel, vagy szúrd ki kiszúrókkal. Helyezd a kekszeket a sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól öt centiméter távolságra, és süsd meg 10 perc alatt. Hagyd a tepsiben hűlni, mert melegen könnyen törnek.
Úgy is különleges édességet kapsz, ha a vajas kekszet citromkrémmel vonod be.