Villámgyors kefires kevert süti
Így igazán könnyű a tészta
Ahány ház, annyi kefires kevert süti. Ez az édesség pofonegyszerű, ám nagyon finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kefires kevert sütin akár mindig változtathatsz egy kicsit, feldobhatod mazsolával, csokival, dióval, mandulával vagy bármilyen idénygyümölccsel. Még külön mérőedényre sincs szükséged, arra a célra a kefirespohár is tökéletes.

Kefires kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 3 pohár liszt
  • 2 pohár kefir
  • 1 pohár cukor
  • 1 pohár olaj
  • 3 tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kevert tészta egyik titka, hogy szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozz. Keverd habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a kefirt és az olajat. A lisztet szitáld át, elegyítsd a sütőporral, és dolgozd a masszába. Akkor jó, ha a tészta homogén. Ha szeretnél bele valamilyen gyümölcsöt vagy csokit, akkor azt is keverd hozzá.

Öntsd a masszát egy kivajazott tepsibe vagy tortaformába, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt megsül. Ekkor teszteld a tésztát. Szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt, és ha ráragad a massza, akkor még sütnöd kell, ellenkező esetben kész a kefires kevert. Várd meg, amíg meghűl, és vágd fel tetszés szerint, majd szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük