Hagyományos lángos kefires tésztából: így lesz igazán puha a tésztája
Otthon is tudsz tökéletes, puha kefires lángost készíteni, ami bőven felveszi a versenyt a Balaton-partival.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Ha nyár, akkor kefires lángos! Ha a strandon kaphatót drágának találod, készítsd el otthon, és így talán még finomabb is lesz a végeredmény. Az alábbi változatban tojás sincs, így még kevésbé fogja magát sütés közben megszívni olajjal. A lángost nem szükséges túl sokáig keleszteni sem, fél óra bőven elég neki.
Kefires lángos
Hozzávalók 6 adaghoz
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 2 dl kefir
- 2 evőkanál tejföl
- 1.5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet közben szitáld át, és keverd el a sóval. A liszt közepébe ujjaiddal készíts mélyedést, öntsd bele az élesztős tejet, ebbe szórj egy kicsi lisztet, és meleg helyen letakarva pihentesd tíz percig. Ezután add hozzá a tejfölt és a kefirt, és dolgozd össze. Lágy, ruganyos tésztát kell hogy kapjál. Takard le, és így keleszd fél órát. Amikor megkelt, oszd a tésztát hat egyforma golyóra. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a lángosok majd úszhassanak benne sütés közben. Nagyjából öt perc kell neki, hogy elég forró legyen, ekkor az egyik golyót húzd szét lángos formájúra, tedd az olajba, és oldalanként egy-egy perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész, papírtörlőn itasd fel róla a zsiradékot. Tálald ízlés szerint tejföllel, sajttal vagy akár kolbásszal, lila hagymával: ki hogy szereti.
Ha még egyszerűbb strandos fogást szeretnél otthon főzni, készítsd el a mikrózott főtt kukoricát!
Még több recept