Hagyományos lángos kefires tésztából: így lesz igazán puha a tésztája
Otthon is tudsz tökéletes, puha kefires lángost készíteni, ami bőven felveszi a versenyt a Balaton-partival.

langos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor kefires lángos! Ha a strandon kaphatót drágának találod, készítsd el otthon, és így talán még finomabb is lesz a végeredmény. Az alábbi változatban tojás sincs, így még kevésbé fogja magát sütés közben megszívni olajjal. A lángost nem szükséges túl sokáig keleszteni sem, fél óra bőven elég neki.

Kefires lángos

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dl kefir
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1.5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 teáskanál cukor
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet közben szitáld át, és keverd el a sóval. A liszt közepébe ujjaiddal készíts mélyedést, öntsd bele az élesztős tejet, ebbe szórj egy kicsi lisztet, és meleg helyen letakarva pihentesd tíz percig. Ezután add hozzá a tejfölt és a kefirt, és dolgozd össze. Lágy, ruganyos tésztát kell hogy kapjál. Takard le, és így keleszd fél órát. Amikor megkelt, oszd a tésztát hat egyforma golyóra. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a lángosok majd úszhassanak benne sütés közben. Nagyjából öt perc kell neki, hogy elég forró legyen, ekkor az egyik golyót húzd szét lángos formájúra, tedd az olajba, és oldalanként egy-egy perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész, papírtörlőn itasd fel róla a zsiradékot. Tálald ízlés szerint tejföllel, sajttal vagy akár kolbásszal, lila hagymával: ki hogy szereti.

Ha még egyszerűbb strandos fogást szeretnél otthon főzni, készítsd el a mikrózott főtt kukoricát!

Ezt is szeretjük