Ribizlis, kefires bögrés kevert süti - Omlós, és mérleg sem kell hozzá

Ezt a sütit bármilyen gyümölcsből elkészítheted. Mi most ribizlivel mutatjuk a receptet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kefires kevert sütit az otthon lévő alapanyagok szerint kedvedre variálhatod. Keverhetsz a tésztájába kakaót, diót, a ribizli helyett pedig bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz bele. Málnával, meggyel is nagyon ízletes. Ez a recept a kezdő háziasszonyok álma.

15784985 43cd0b2724be277ca05c3e6cf6539a99 wm

Kefires kevert süti

Hozzávalók 20 szelethez

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre ribizli
  • 2 dl kefir
  • fél bögre olaj
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A ribizliszemeket mosd meg, csepegtesd le. A többi hozzávalót méricskéld ki. Szitáld a lisztet egy tálba, keverd össze a sütőporral. Add hozzá a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját. Konyhai robotgéppel dolgozd simára a masszát.

Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a tetejét ribizlivel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha már szép aranybarna, teszteld tűpróbával. Szúrj egy hegyes kést vagy hústűt a  tésztába. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral.

15784989 5e17b16a2809ff577e93c08cc4768efb wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük