Ribizlis, kefires bögrés kevert süti - Omlós, és mérleg sem kell hozzá
Ezt a sütit bármilyen gyümölcsből elkészítheted. Mi most ribizlivel mutatjuk a receptet.
A kefires kevert sütit az otthon lévő alapanyagok szerint kedvedre variálhatod. Keverhetsz a tésztájába kakaót, diót, a ribizli helyett pedig bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz bele. Málnával, meggyel is nagyon ízletes. Ez a recept a kezdő háziasszonyok álma.
Kefires kevert süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre ribizli
- 2 dl kefir
- fél bögre olaj
- 2 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A ribizliszemeket mosd meg, csepegtesd le. A többi hozzávalót méricskéld ki. Szitáld a lisztet egy tálba, keverd össze a sütőporral. Add hozzá a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját. Konyhai robotgéppel dolgozd simára a masszát.
Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a tetejét ribizlivel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha már szép aranybarna, teszteld tűpróbával. Szúrj egy hegyes kést vagy hústűt a tésztába. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció