Bögrés, kefires, gyümölcsös süti, amit 10 perc alatt összekeversz
Kell, hogy legyen mindig kéznél egy igazán bevált, bögrés, gyümölcsös sütirecepted. Ebben nem fogsz csalódni!
A könnyű, kevert tészta mindig jó ötlet. A kefirtől a süti puhább, jobb állagú lesz, és abban is biztos lehetsz, hogy nem szárad ki másnapra. Bár friss gyümölccsel a legfinomabb, mirelitet is bátran használhatsz. Eperrel, meggyel, áfonyával különösön nagy sikerre számíthatsz. A sütit megszórhatod porcukorral, esetleg kínálhatod sodóval vagy tejszínhabbal is.
Kefires, gyümölcsös süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 3 bögre liszt
- 2 bögre gyümölcs
- 1.5 bögre cukor
- 1 bögre kefir
- 0.5 bögre olaj
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliával. Add hozzá a kefirt, az olajat, végül a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Ha nem szeretnéd, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd meg kevés lisztben. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld! Ha tűpróba során a tésztába szúrt kés vagy tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
A bögrés, mákos sütinek is ott a helye a receptgyűjteményedben! Egyszerű és abbahagyhatatlan.
Képek: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció