Bögrés, kefires, gyümölcsös süti, amit 10 perc alatt összekeversz

Kell, hogy legyen mindig kéznél egy igazán bevált, bögrés, gyümölcsös sütirecepted. Ebben nem fogsz csalódni!

Kefires, gyümölcsös süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A könnyű, kevert tészta mindig jó ötlet. A kefirtől a süti puhább, jobb állagú lesz, és abban is biztos lehetsz, hogy nem szárad ki másnapra. Bár friss gyümölccsel a legfinomabb, mirelitet is bátran használhatsz. Eperrel, meggyel, áfonyával különösön nagy sikerre számíthatsz. A sütit megszórhatod porcukorral, esetleg kínálhatod sodóval vagy tejszínhabbal is. 

Kefires, gyümölcsös süti

Hozzávalók 20 szelethez

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre gyümölcs
  • 1.5 bögre cukor
  • 1 bögre kefir
  • 0.5 bögre olaj
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliával. Add hozzá a kefirt, az olajat, végül a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. 

Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Ha nem szeretnéd, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd meg kevés lisztben. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld! Ha tűpróba során a tésztába szúrt kés vagy tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült. 
A bögrés, mákos sütinek is ott a helye a receptgyűjteményedben! Egyszerű és abbahagyhatatlan. 

Képek: Getty Images.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük