Kávékrémes diótorta puha piskótából: diós a krém és a tészta is
Akár ünnepre, akár hétvégi ebéd zárásaként büszkén tálalhatod a kávékrémes diótortát.

Kávékrémes diótorta puha piskótából: diós a krém és a tészta is
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A régi recept alapján készülő kávékrémes diótorta nagy családi kedvenc. Az alapja egyszerű, pillekönnyű piskóta, a vajas krémbe pedig kávé és dió is kerül. Attól nem kell tartanod, hogy túlságosan édes lesz. A tetejét ízlés szerint még tovább díszítheted attól függően, hogy milyen alkalomra szánod.

Kávékrémes diótorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált dió

Krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl főzött kávé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből verj kemény habot. Kanalanként rakd hozzá a porcukrot, és egyesével keverd bele a tojássárgákat. Forgasd hozzá a lisztet, a diót, és egyengesd egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített sütőben süsd meg 25-30 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót. Amikor a tészta aranybarna, szép magas, és elválik az edény szélétől, szúrj bele egy tűt. Ha nem tapad rá massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd vágd két vagy három részre. 
 

A krémhez a tojásokat gőz felett keverd sűrűre a cukorral. Rakd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, majd öntsd bele a kávét, és forgasd hozzá a diót is. Kend meg vele a torta tetejét és akár az oldalát is, majd díszítsd diódarabokkal. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálalás előtt szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük