Vajas keksz olvadt karamellel a közepén: ilyen egyszerűen készítheted

Ezeknek a kis vajas kekszeknek a közepe olvadt karamellt rejt, és nagyon könnyű elkészíteni őket.

Karamelles vajas keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van egy kis időd, amit szívesen fordítasz sütésre, a karamelles vajas kekszeket feltétlenül készítsd el. A kis darabok különlegessége, hogy a közepükben olvadt karamell található, a tésztájukba pedig fehér- és tejcsokidarabok is kerülnek. Fémdobozban több napig puhák maradnak, de hamarabb el fognak fogyni.

Karamelles vajas keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg tejcsoki
  • 7.5 dkg kristálycukor
  • 5-10 db tejkaramella
  • 5 dkg fehér csoki
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A háromféle cukrot tedd egy tálba, öntsd le az olvasztott vajjal, és keverd el. Üsd hozzá a tojást, és keverd habosra: akkor jó, ha a színe elhalványul, a térfogata pedig megnő. Ekkor add hozzá a szódabikarbónát és kanalanként a lisztet. Ragacsos masszát fogsz kapni. A csokikat aprítsd fel, és keverd ebbe a tésztába.

A tejkaramellákat mérettől függően vágd 2-4 darabba. A tésztából gyúrj golyókat úgy, hogy a közepükbe rejtesz egy-egy darab karamellát. Sorakoztasd fel őket egymástól távolabb egy tepsiben. Ebből a mennyiségből két tepsire való keksz fog készülni. 180 fokos sütőben 12 perc alatt süsd őket készre. Ha a szélük barnulni kezd, vedd ki őket a sütőből.

 

Gyors, mézeskalácsos muffin: krémmel is megkoronázhatod

Mandulával és rengeteg illatos fűszerrel készül a puha mézeskalácsos muffin, ráadásul az előkészítéssel együtt fél órán belül tálalhatod.

Elolvasom

Kép: LauriPatterson / Getty Images

Olvastad már?

Ezt is szeretjük