Vajas keksz olvadt karamellel a közepén: ilyen egyszerűen készítheted
Ezeknek a kis vajas kekszeknek a közepe olvadt karamellt rejt, és nagyon könnyű elkészíteni őket.

Ha van egy kis időd, amit szívesen fordítasz sütésre, a karamelles vajas kekszeket feltétlenül készítsd el. A kis darabok különlegessége, hogy a közepükben olvadt karamell található, a tésztájukba pedig fehér- és tejcsokidarabok is kerülnek. Fémdobozban több napig puhák maradnak, de hamarabb el fognak fogyni.
Karamelles vajas keksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg tejcsoki
- 7.5 dkg kristálycukor
- 5-10 db tejkaramella
- 5 dkg fehér csoki
- 5 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A háromféle cukrot tedd egy tálba, öntsd le az olvasztott vajjal, és keverd el. Üsd hozzá a tojást, és keverd habosra: akkor jó, ha a színe elhalványul, a térfogata pedig megnő. Ekkor add hozzá a szódabikarbónát és kanalanként a lisztet. Ragacsos masszát fogsz kapni. A csokikat aprítsd fel, és keverd ebbe a tésztába.
A tejkaramellákat mérettől függően vágd 2-4 darabba. A tésztából gyúrj golyókat úgy, hogy a közepükbe rejtesz egy-egy darab karamellát. Sorakoztasd fel őket egymástól távolabb egy tepsiben. Ebből a mennyiségből két tepsire való keksz fog készülni. 180 fokos sütőben 12 perc alatt süsd őket készre. Ha a szélük barnulni kezd, vedd ki őket a sütőből.
Gyors, mézeskalácsos muffin: krémmel is megkoronázhatod
Mandulával és rengeteg illatos fűszerrel készül a puha mézeskalácsos muffin, ráadásul az előkészítéssel együtt fél órán belül tálalhatod.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- desszert
- pohárkrém