Habos-karamellás kekszpite
Pillanatok alatt elfogy
A karamellás kekszpite pofonegyszerű krémes nyalánkság, és még sütő sem kell hozzá.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nagy rajongója vagy a kekszes finomságoknak, ezt feltétlenül vedd fel a kötelezően kipróbálandó édességek listájára. Illés Krisztina kekszes pitéjével kezdők is bátran próbálkozhatnak. 

Karamellás kekszpite

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 40 dkg vajas keksz
  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a cukrot egy lábasba, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve karamellizáld, azaz olvaszd meg. Akkor jó, ha már szép barna. A tejből mérj ki 2 decit, és keverd el benne a pudingport. A maradékot öntsd a forró karamellre, és lassú tűzön addig kevergesd, amíg teljesen feloldódik benne az égetett cukor. Ekkor add hozzá a pudingporos tejet. Állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet, és hűtsd langyosra.

Pihentetés után a keksz negyedével bélelj ki egy kisebb tepsit, simítsd rá a krém egyharmadát, majd folytasd tovább a rétegezést. Arra ügyelj, hogy a süti tetejére keksz kerüljön. Fóliával takard le, és tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kend meg a süteményt keményre felvert tejszínnel. Kakaóporral díszítsd, és kockára vágva tálald.

Ezt is szeretjük