Mennyei karamellás túrókockák - Már most tedd el ezt a receptet húsvétra
Ha különleges sütivel szeretnéd elkápráztatni a vendégeket, a karamellás túrókockák receptje kapóra jön.
Meríts ötletet a húsvéti menühöz a Food Network sztárséfjétől! Ha nem ragaszkodsz a hagyományos desszertekhez, akkor érdemes kipróbálnod a csodás karamellás túrókockát. A Ree Drummond, azaz a vadnyugati nő által megálmodott édesség az ínyenceket is elvarázsolja.
A minden földi jóban gazdag süti egyáltalán nem olyan bonyolult, mint ahogy azt elsőre gondolnád. A tényleges munka csak 40 perc, a sütési idő és a pihentetés viszont kicsit hosszadalmas.
Karamellás túrókockák
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 32 dkg vaníliás ostya
- fél bögre pekándió
- 8 evőkanál sózott vaj megolvasztva
- másfél teáskanál vaníliakivonat
- kevés olaj
A töltelékhez
- 68 dkg krémsajt megpuhítva
- 4 tojás
- másfél bögre kristálycukor
- fél bögre tejföl
- másfél teáskanál vaníliakivonat
A karamelles borításhoz
- 40 dkg édes sűrített tej
- fél bögre barna cukor
- 6 evőkanál sózott vaj összenyomkodva
- 2 evőkanál sötét kukoricaszirup
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- pelyhes tengeri só
Elkészítés ideje: 4 óra 30 perc
Elkészítés menete:
A tésztaalap elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy 23x33 centis tepsit bélelj ki alufóliával, és vékonyan olajozd meg.
A vaníliás ostyát és a pekándiót szórd egy konyhai robotgép edényébe, és addig mixeld, míg morzsa lesz belőle. Add hozzá a vajat és a vaníliát is, majd mixeld tovább, amíg a keverék teljesen összeáll. Öntsd át az előkészített tepsibe, és a morzsát jól nyomkodd bele az aljába, az sem baj, ha a tészta felér az oldaláig.
A töltelék elkészítéséhez a krémsajtot, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot keverd simára botmixerrel. A tojásokat egyenként add hozzá, a keveréket minden tojás után dolgozd simára. Ezután a tejfölt rakd hozzá, és ismét alaposan keverd össze.
Az így kapott masszát öntsd a tésztarétegre, a tetejét simítsd le, és 50 percig süsd. Zárd el a sütőt, nyisd ki az ajtaját, és pihentesd negyed óráig nyitott ajtónál. Ezután vedd ki, és hagyd egy órát hűlni.
A karamellborítás elkészítéséhez a barna cukrot és a vajat öntsd egy serpenyőbe, és közepes tűzön kezdd melegíteni. Folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg a vaj megolvad, és a cukor szétolvad. Add hozzá a sűrített tejet, a kukoricaszirupot és a vaníliát, majd folyamatosan kevergetve forrald fel.
A serpenyőt vedd le a tűzről, és öt percig hagyd hűlni, majd a keveréket öntsd a sütire.
Várj két órát, majd egy éles késsel vágd kockákra. Helyezd el egy tálon, és a tetejét díszítsd pelyhes tengeri sóval.