Omlós karamellás tésztájú linzer - Elképesztően finom

Omlós karamellás tésztájú linzer - Elképesztően finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A linzer már önmagában is elképesztően finom, pláne ha karamellt is keversz a tésztához. A rétegek között megbújó savanykás lekvár pedig még ínycsiklandóbbá teszi. Rögtön puha, és sokáig az is marad, ha Kard Éva receptje szerint készíted el.

Karamellás linzer

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 55 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 18 dkg barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A karamellhez a barna cukrot tedd egy serpenyőbe, majd mérsékelt lángon olvaszd fel. Közben kicsit rázogasd és kevergesd, nehogy leégjen. Ha világos színű, vedd le a tűzről, add hozzá a felkockázott vajat, majd a tejszínt, és rakd vissza a lángra. Addig keverd, amíg a karamell teljesen sima lesz. Amikor már homogén és sűrű állagú, tedd félre, és kevergetve hűtsd ki.

A tésztához a lisztet keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a karamellt, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Az elkészült masszát oszd három részre, csomagold fóliába, és rakd legalább egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a kihűlt tésztát egy kicsit dolgozd át, hogy a kezed melegétől meglágyuljon, és könnyen formázható legyen. Lisztezett felületen nyújtsd körülbelül félcentisre, és a kedvenc kiszúróddal szaggasd ki a tésztát.

Helyezd a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kisebb távolságra. Előmelegített sütőben 170 fokon nyolc-tíz perc alatt süsd szép világos színűre, majd az elkészült linzereket hagyd kihűlni. Végül kenj a tészta felére egy kanál lekvárt, és ragaszd össze az üresen hagyott formákkal.
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük