Omlós karamellás tésztájú linzer - Elképesztően finom

Omlós karamellás tésztájú linzer - Elképesztően finom
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A linzer már önmagában is elképesztően finom, pláne ha karamellt is keversz a tésztához. A rétegek között megbújó savanykás lekvár pedig még ínycsiklandóbbá teszi. Rögtön puha, és sokáig az is marad, ha Kard Éva receptje szerint készíted el.

Karamellás linzer

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 55 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 18 dkg barna cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A karamellhez a barna cukrot tedd egy serpenyőbe, majd mérsékelt lángon olvaszd fel. Közben kicsit rázogasd és kevergesd, nehogy leégjen. Ha világos színű, vedd le a tűzről, add hozzá a felkockázott vajat, majd a tejszínt, és rakd vissza a lángra. Addig keverd, amíg a karamell teljesen sima lesz. Amikor már homogén és sűrű állagú, tedd félre, és kevergetve hűtsd ki.

A tésztához a lisztet keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a karamellt, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Az elkészült masszát oszd három részre, csomagold fóliába, és rakd legalább egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a kihűlt tésztát egy kicsit dolgozd át, hogy a kezed melegétől meglágyuljon, és könnyen formázható legyen. Lisztezett felületen nyújtsd körülbelül félcentisre, és a kedvenc kiszúróddal szaggasd ki a tésztát.

Helyezd a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kisebb távolságra. Előmelegített sütőben 170 fokon nyolc-tíz perc alatt süsd szép világos színűre, majd az elkészült linzereket hagyd kihűlni. Végül kenj a tészta felére egy kanál lekvárt, és ragaszd össze az üresen hagyott formákkal.
 

Ezt is szeretjük