Duplacsokis brownie sós karamellás szósszal: tripla élvezet egyszerűen
Csak finom lehet, ha a klasszikus, nagyon csokis brownie-t még karamelles szósszal is leöntöd.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
Azt hitted, már nem lehet tovább fokozni az élvezetet? Az amerikaiak klasszikus sütije, a brownie önmagában is mennyei. Még izgalmasabb lesz a végeredmény, ha a csoki egy részét darabokban teszed a tésztához. Megéri hozzá karamellszószt is készíteni, hisz villámgyorsan megvagy vele, egyáltalán nem bonyolult, és az enyhén sós íztől még finomabb lesz a csokis desszert.
Karamellás brownie
Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 15 dkg étcsoki
- 8 dkg liszt
- 5 dkg tejcsoki
- 3 evőkanál kakaó
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
A karamellszószhoz
- 10 dkg cukor
- 7 evőkanál víz
- 7 cl tejszín
- 2 dkg vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat melegítsd össze vízgőz felett a kétféle csoki kétharmadával. Rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd amikor hűl, mehetnek hozzá egyesével a tojások. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, a maradék csokidarabokat, és a kakaót, forgasd a vajas masszához, majd dolgozd homogénre. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a süti belseje még puha, vedd ki a sütőből.
A karamelles öntethez a cukrot szórd egy tálba, öntsd hozzá a vizet, és melegítsd addig, amíg a cukor megolvad, majd karamellizáld aranybarnára. Vedd le a tűzről, óvatosan öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a vajat és a sót. Kis lángon kevergesd addig, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget. Tálaláskor öntsd le vele a brownie-szeleteket.
A fehér csokis brownie-t próbáltad már? Ragacsos, omlós, és egy tepsi aligha elég belőle.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept