A tiramisu ünnepi köntösben

Így varázsold karácsonyivá

Néhány trükk, és a pofonegyszerű, de ellenállhatatlan tiramisu ünnepi díszben pompázik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez tényleg elronthatatlan recept! A karácsonyi tiramisu még ütősebb, mint az eredeti. A babapiskóta helyett mézeskalácsra is teheted a narancsillatú, lágy krémet, és kelyhekben is kínálhatod. A tálad nagyságától függően két vagy három sorban tedd le a kekszet.

Karácsonyi tiramisu

Hozzávalók 8 szelethez

  • 50 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 1 narancs
  • narancslikőr
  • kávé
  • kakaó
  • 1 vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Főzz egy jó adag feketekávét, édesítsd meg egy evőkanál cukorral, és önts hozzá tejet. A babapiskótákat forgasd meg a kávéban, de arra vigyázz, hogy ne ázzanak szét teljesen. Sorakoztasd őket egy dekoratív tál aljára.

A krémhez verd keményre a tejszínt, add hozzá a maradék két evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, a frissen facsart narancs levét és héját, a narancslikőrt, majd ehhez keverd fokozatosan a mascarponét is. A krém felét egyengesd a babapiskótára. Ezután rakj le még egy sor piskótát, majd egy újabb réteg krémet. A tetejére szórj kakaót, díszítsd gyöngyökkel.

15884443 9a15bdc88e2a885e573db51f023f2c2f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük