A tiramisu ünnepi köntösben
Néhány trükk, és a pofonegyszerű, de ellenállhatatlan tiramisu ünnepi díszben pompázik.
Ez tényleg elronthatatlan recept! A karácsonyi tiramisu még ütősebb, mint az eredeti. A babapiskóta helyett mézeskalácsra is teheted a narancsillatú, lágy krémet, és kelyhekben is kínálhatod. A tálad nagyságától függően két vagy három sorban tedd le a kekszet.
Karácsonyi tiramisu
Hozzávalók 8 szelethez
- 50 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 5 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl tej
- 1 narancs
- narancslikőr
- kávé
- kakaó
- 1 vaníliás cukor
Elkészítés:
Főzz egy jó adag feketekávét, édesítsd meg egy evőkanál cukorral, és önts hozzá tejet. A babapiskótákat forgasd meg a kávéban, de arra vigyázz, hogy ne ázzanak szét teljesen. Sorakoztasd őket egy dekoratív tál aljára.
A krémhez verd keményre a tejszínt, add hozzá a maradék két evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, a frissen facsart narancs levét és héját, a narancslikőrt, majd ehhez keverd fokozatosan a mascarponét is. A krém felét egyengesd a babapiskótára. Ezután rakj le még egy sor piskótát, majd egy újabb réteg krémet. A tetejére szórj kakaót, díszítsd gyöngyökkel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció