Mesés karácsonyi gyümölcskenyér - Omlós és nagyon finom
Ezt a karácsonyi gyümölcskenyeret a család apraja-nagyja élvezettel fogja falatozni!

Mesés karácsonyi gyümölcskenyér - Omlós és nagyon finom
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Hihetetlen, hogy a nők már 4000 éve sminkelik magukat: a szokás Egyiptomból ered »

Gyengéd arcradírok száraz foltok ellen: kisimítják és puhává varázsolják a bőrt »

Elegáns és nőies frizura nagyobb alkalomra – Nem kell hozzá fodrász »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér hagyományosan a karácsonyi sütistál egyik kedvence. Nagyon egyszerű összeállítani, hiszen nem kell vele sokat pepecselni. Jól becsomagolva sokáig eláll. Csak akkor vágd fel, ha kihűl, de akár egészben ajándékba is adhatod.

Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kandírozott gyümölcs
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 5 tojás
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg darabolt étcsokoládé
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A kandírozott gyümölcsöket keverd össze a mazsolával, az apróra vágott dióval és mandulával. Locsold meg rumaromával, és hagyd állni legalább négy órán át. A vajat keverd habosra a cukorral és a tojásokkal. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd rakd hozzá a citromhéjat is.

A kandírozott gyümölcsöket forgasd a lisztbe, így nem süllyednek le a tészta aljába. Keverd a masszához, majd az egészet öntsd egy kivajazott, kilisztezett, hosszúkás sütőformába. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd meg. Ha kész, borítsd ki, majd tekerd konyharuhába, és várd meg, míg kihűl. Ízlésed szerint szórd meg a tetejét porcukorral.

Ezt is szeretjük