Illatos vajas, kapros újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret
Végre itt a tavasz, vele együtt az újkrumpli! Készítsd el többféleképpen, most egy egyszerű, vajas, kapros változatot mutatunk.

Mindegy, hogy sütöd, főzöd vagy párolod, az újkrumpli mindenhogy isteni. Ne hámozd meg, inkább csak finoman dörzsöld le a héját. Ennek a vajas-kapros változatnak az elkészítése pofonegyszerű, és bármilyen húsétel mellé ideális köret. Mivel a krumplik egészben puhulnak, próbálj meg nagyjából egyforma nagyságúakat kiválogatni.
Kapros, vajas újkrumpli
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 5 dkg vaj
- 1 csokor kapor
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplik héját óvatosan dörzsöld vagy kapargasd le, mosd meg, és hagyd egészben. A vajat olvaszd fel, dobd rá a krumplikat, majd önts rá egy-két deci vizet, és kezdd párolni. Ízlés szerint sózd, borsozd. Ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. Óvatosan keverd meg, nehogy a krumpli összetörjön.
A kaprot mosd meg, és aprítsd fel. Amikor a krumpli már szinte teljesen puha, szórd rá, és forgasd össze. Azonnal tálalhatod is.
Jó ötlet, ha a kapros újkrumplit ropogós rántott hal mellé kínálod.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció