Illatos vajas, kapros újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret
Végre itt a tavasz, vele együtt az újkrumpli! Készítsd el többféleképpen, most egy egyszerű, vajas, kapros változatot mutatunk.

Mindegy, hogy sütöd, főzöd vagy párolod, az újkrumpli mindenhogy isteni. Ne hámozd meg, inkább csak finoman dörzsöld le a héját. Ennek a vajas-kapros változatnak az elkészítése pofonegyszerű, és bármilyen húsétel mellé ideális köret. Mivel a krumplik egészben puhulnak, próbálj meg nagyjából egyforma nagyságúakat kiválogatni.
Kapros, vajas újkrumpli
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 5 dkg vaj
- 1 csokor kapor
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplik héját óvatosan dörzsöld vagy kapargasd le, mosd meg, és hagyd egészben. A vajat olvaszd fel, dobd rá a krumplikat, majd önts rá egy-két deci vizet, és kezdd párolni. Ízlés szerint sózd, borsozd. Ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. Óvatosan keverd meg, nehogy a krumpli összetörjön.
A kaprot mosd meg, és aprítsd fel. Amikor a krumpli már szinte teljesen puha, szórd rá, és forgasd össze. Azonnal tálalhatod is.
Jó ötlet, ha a kapros újkrumplit ropogós rántott hal mellé kínálod.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept