Illatos vajas, kapros újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret
Végre itt a tavasz, vele együtt az újkrumpli! Készítsd el többféleképpen, most egy egyszerű, vajas, kapros változatot mutatunk.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Mindegy, hogy sütöd, főzöd vagy párolod, az újkrumpli mindenhogy isteni. Ne hámozd meg, inkább csak finoman dörzsöld le a héját. Ennek a vajas-kapros változatnak az elkészítése pofonegyszerű, és bármilyen húsétel mellé ideális köret. Mivel a krumplik egészben puhulnak, próbálj meg nagyjából egyforma nagyságúakat kiválogatni.
Kapros, vajas újkrumpli
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 5 dkg vaj
- 1 csokor kapor
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplik héját óvatosan dörzsöld vagy kapargasd le, mosd meg, és hagyd egészben. A vajat olvaszd fel, dobd rá a krumplikat, majd önts rá egy-két deci vizet, és kezdd párolni. Ízlés szerint sózd, borsozd. Ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. Óvatosan keverd meg, nehogy a krumpli összetörjön.
A kaprot mosd meg, és aprítsd fel. Amikor a krumpli már szinte teljesen puha, szórd rá, és forgasd össze. Azonnal tálalhatod is.
Jó ötlet, ha a kapros újkrumplit ropogós rántott hal mellé kínálod.
Még több recept