A legfinomabb kapros tökfőzelék receptje
Most a legjobb zsenge zöldségből
A tökéletes tökfőzelék titka a habarás és az ízesítés.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy klasszikus kapros tökfőzelék remek választás a nyári melegben. Ilyenkor jólesik a savanykás íz, melyet könnyen elérhetsz főzéskor, ha a tejfölt habaráskor kefírrel helyettesíted.Ha kisgyereknek készíted, egy teáskanál cukrot is adhatsz hozzá, hogy édesebb legyen. Feltétnek válassz sült virslit, de a maradék pörkölt, sült hús is megteszi.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg tök
  • 2 pohár kefír
  • 8 dl húsleves-alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként mosd meg, és pucold meg a tököt. Vágd le a végét, majd szeld ketté és magozd ki, távolítsd el a közepét. Ezután tökgyalun vagy reszelőn reszeld le. Ha nincs kéznél egyik eszköz sem, vagy nem akarsz a reszeléssel bajlódni, akkor a kettévágott, kimagozott tökött tedd sütőbe, és süsd 175 fokon egy óra hosszat. Ha a tök már elég puha, kanállal kanalazd ki a pépes részt, és dolgozz ezzel.

A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. Egy fazékban fonnyaszd meg olajon pár percig, fontos, hogy ne pirítsd. Add hozzá a legyalult tököt és jól keverd össze. Öntsd fel a húsleves-alaplével, majd csorgasd hozzá az ecetet is. Az ecet azért fontos, hogy a tök ne essen össze főzés közben. A kaprot vágd apróra, és szórd a tökre. Fedő alatt párold tíz percig, közben készítsd el a habarást. A kefírt és a lisztet dolgozd simára, majd folyamatos kevergetés közben add a tökhöz, míg főzelék-állagúra nem sűrűsödik. Végül sózd és borsozd ízlés szerint, díszítésként mehet rá egy kis kapor vagy petrezselyem.

Blog.hu ajánló