Házi káposztás rétes - Ha így tekered fel, jól fog sikerülni
Legyen a te rétesed is olyan, mint a nagyié! A káposztás töltelék egyszerűen fantasztikus.

Házi káposztás rétes - Ha így tekered fel, jól fog sikerülni
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mindig a könnyebb megoldást válaszd, a házi rétesnek nincs párja. Az édes mellett a fűszeres, káposztás is nyerő, főleg, ha sok tejföllel is meglocsolod. Az íze elővarázsolja gyerekkorod emlékeit. A tészta nem ázik el a tölteléktől, ropogós, mégis könnyű marad. Csak egyszer kell ráérezni a réteskészítésre, utána örömmel fogod gyúrni, húzni.

Káposztás rétes recept

Hozzávalók:

Tésztához

  • 50 dkg rétesliszt
  • 5 dkg zsír
  • 2 dl víz
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 csipet

Kenéshez

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zsír

Töltelékhez

  • 70 dkg reszelt káposzta
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, majd keverd össze az ecettel. A lisztet morzsold el a zsírral, add hozzá a sót és a tojást. Öntsd hozzá több részletben az ecetes vizet, lehet, hogy nem kell bele az összes. Az egészet jól gyúrd össze, hogy könnyen nyújtható, viszonylag lágy tésztát kapj. Akkor jó, amikor már lisztezés nélkül sem tapad a kezedre, és szép fényes. Ha kész, egy lisztezett deszkán oszd két cipóra. A zsírt olvaszd meg, keverd össze a liszttel, kicsit hűtsd, majd kend meg a tésztát az olvasztott zsírral, és egy tányérral letakarva pihentesd.

 

A töltelékhez rakd egy edénybe a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a káposztát, majd a cukorral, a sóval és a borssal kis lángon párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Várd meg, míg kihűl.
Ha az ujjadat a tésztába nyomod, és megmarad benne a nyoma, akkor dolgozhatsz vele tovább. Terítsd le az asztalt egy tiszta konyharuhával, szórd meg liszttel, és tedd a közepére az egyik cipót. Kend meg az olvasztott zsírral, majd óvatosan kezdd húzni. Ha elég vékony, már majdnem átlátszó, csipegesd le a széléről a vastagabb részeket.
 

Permetezd meg ismét zsírral, és hajtsd fel mind a négy szélét. A hosszabbik oldalára halmozd végig a káposztás tölteléket, locsold meg a tejföl felével, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de határozott mozdulatokkal tekerd fel. A másik gombóccal is hasonló módon járj el. Kend meg a rudak tetejét a zsírral, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 20-25 perc alatt süsd pirosra. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük