Házi káposztás rétes - Ha így tekered fel, jól fog sikerülni
Legyen a te rétesed is olyan, mint a nagyié! A káposztás töltelék egyszerűen fantasztikus.

Házi káposztás rétes - Ha így tekered fel, jól fog sikerülni
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mindig a könnyebb megoldást válaszd, a házi rétesnek nincs párja. Az édes mellett a fűszeres, káposztás is nyerő, főleg, ha sok tejföllel is meglocsolod. Az íze elővarázsolja gyerekkorod emlékeit. A tészta nem ázik el a tölteléktől, ropogós, mégis könnyű marad. Csak egyszer kell ráérezni a réteskészítésre, utána örömmel fogod gyúrni, húzni.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 50 dkg rétesliszt
  • 5 dkg zsír
  • 2 dl víz
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 csipet só

Kenéshez

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zsír

Töltelékhez

  • 70 dkg reszelt káposzta
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, majd keverd össze az ecettel. A lisztet morzsold el a zsírral, add hozzá a sót és a tojást. Öntsd hozzá több részletben az ecetes vizet, lehet, hogy nem kell bele az összes. Az egészet jól gyúrd össze, hogy könnyen nyújtható, viszonylag lágy tésztát kapj. Akkor jó, amikor már lisztezés nélkül sem tapad a kezedre, és szép fényes. Ha kész, egy lisztezett deszkán oszd két cipóra. A zsírt olvaszd meg, keverd össze a liszttel, kicsit hűtsd, majd kend meg a tésztát az olvasztott zsírral, és egy tányérral letakarva pihentesd.

 

A töltelékhez rakd egy edénybe a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a káposztát, majd a cukorral, a sóval és a borssal kis lángon párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Várd meg, míg kihűl.
Ha az ujjadat a tésztába nyomod, és megmarad benne a nyoma, akkor dolgozhatsz vele tovább. Terítsd le az asztalt egy tiszta konyharuhával, szórd meg liszttel, és tedd a közepére az egyik cipót. Kend meg az olvasztott zsírral, majd óvatosan kezdd húzni. Ha elég vékony, már majdnem átlátszó, csipegesd le a széléről a vastagabb részeket.
 

Permetezd meg ismét zsírral, és hajtsd fel mind a négy szélét. A hosszabbik oldalára halmozd végig a káposztás tölteléket, locsold meg a tejföl felével, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de határozott mozdulatokkal tekerd fel. A másik gombóccal is hasonló módon járj el. Kend meg a rudak tetejét a zsírral, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 20-25 perc alatt süsd pirosra. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Blog.hu ajánló