Káposztával töltött csirkemell baconbe göngyölve: kívül ropogós, belül omlós és szaftos
Ha nem kóstoltad még a káposztával töltött csirkemellet, semmiképpen ne hagyd ki! Igazi különlegességként kerülhet az asztalra.


- A cipőddel kezdd, ha kitűnnél a tömegből: divatos tavaszi színek és fazonok, melyekkel nem maradsz észrevétlen »
- 6 rém egyszerű variáció a szélfútta hatású magas kontyra: a reggeli kapkodásban is simán összedobod »
- Az 50 feletti nők ellenállhatatlan vonzerejére mutat rá az olasz címlap: Brooke Shields és Helena Christensen irtó szexi »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Hogy néz ki egy női test közel 100 kilós fogyás után? A 31 éves nő bátran megmutatta, miután egészséges lett
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
Ha szereted a káposztát és a csirkemellet is, akkor próbáld ki együtt a kettőt! Igazi házias főétel, amivel változatosabbá teheted a családi ebédeket. A bacon óvja a húst a kiszáradástól, és csodás ízt ad neki. Ha a káposzta túl sós vagy savanyú, mosd ki egy kicsit. A krumpli bármilyen formában jól megy hozzá.
Káposztás-baconös csirkemell
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 40 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg bacon
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál aprított metélőhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékonyabb szeletekre. Szórd meg sóval ízlés szerint. A savanyú káposztát kevés olajon párold 10-15 percig, közben ízlés szerint fűszerezd borssal és köménnyel.
A hússzeleteken egyenletesen oszd el a káposztát, csavard fel, és tekerd körbe szeletelt baconnel. Hústűvel vagy fogvájóval összetűzheted, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Rendezd a csirketekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a bacon megpirult, kiveheted a sütőből. Szórd meg aprított petrezselyemmel és metélőhagymával.
A csirkemell mézes-mustáros szószban is fenséges, és biztosan nem szárad ki.
Még több recept