Káposztával töltött csirkemell baconbe göngyölve: kívül ropogós, belül omlós és szaftos
Ha nem kóstoltad még a káposztával töltött csirkemellet, semmiképpen ne hagyd ki! Igazi különlegességként kerülhet az asztalra.

kaposztavaé-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a káposztát és a csirkemellet is, akkor próbáld ki együtt a kettőt! Igazi házias főétel, amivel változatosabbá teheted a családi ebédeket. A bacon óvja a húst a kiszáradástól, és csodás ízt ad neki. Ha a káposzta túl sós vagy savanyú, mosd ki egy kicsit. A krumpli bármilyen formában jól megy hozzá. 

Káposztás-baconös csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg bacon
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított metélőhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékonyabb szeletekre. Szórd meg sóval ízlés szerint. A savanyú káposztát kevés olajon párold 10-15 percig, közben ízlés szerint fűszerezd borssal és köménnyel. 

A hússzeleteken egyenletesen oszd el a káposztát, csavard fel, és tekerd körbe szeletelt baconnel. Hústűvel vagy fogvájóval összetűzheted, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Rendezd a csirketekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a bacon megpirult, kiveheted a sütőből. Szórd meg aprított petrezselyemmel és metélőhagymával.
A csirkemell mézes-mustáros szószban is fenséges, és biztosan nem szárad ki. 

Ezt is szeretjük