Káposztával töltött csirkemell baconbe göngyölve: kívül ropogós, belül omlós és szaftos
Ha nem kóstoltad még a káposztával töltött csirkemellet, semmiképpen ne hagyd ki! Igazi különlegességként kerülhet az asztalra.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ha szereted a káposztát és a csirkemellet is, akkor próbáld ki együtt a kettőt! Igazi házias főétel, amivel változatosabbá teheted a családi ebédeket. A bacon óvja a húst a kiszáradástól, és csodás ízt ad neki. Ha a káposzta túl sós vagy savanyú, mosd ki egy kicsit. A krumpli bármilyen formában jól megy hozzá.
Káposztás-baconös csirkemell
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 40 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg bacon
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál aprított metélőhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékonyabb szeletekre. Szórd meg sóval ízlés szerint. A savanyú káposztát kevés olajon párold 10-15 percig, közben ízlés szerint fűszerezd borssal és köménnyel.
A hússzeleteken egyenletesen oszd el a káposztát, csavard fel, és tekerd körbe szeletelt baconnel. Hústűvel vagy fogvájóval összetűzheted, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Rendezd a csirketekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a bacon megpirult, kiveheted a sütőből. Szórd meg aprított petrezselyemmel és metélőhagymával.
A csirkemell mézes-mustáros szószban is fenséges, és biztosan nem szárad ki.