Mutatós töltött kalácsvirág: ez a legegyszerűbb recept hozzá
A kalácsvirág csak első látásra tűnik bonyolultnak, mutatjuk, hogy formázd.

Mutatós töltött kalácsvirág: ez a legegyszerűbb recept hozzá
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalácsvirág nemcsak dekoratív, de nagyon finom, puha és könnyű. Nem kell tartanod az elkészítésétől. A siker egyik titka, hogy szobahőmérsékletű hozzávalókat használj, továbbá a tésztát jól dolgozd ki. A formázásra villámgyorsan ráérzel. Mákkal, kakaóval vagy mogyorókrémmel töltve is mennyei. Még puhább lesz a tészta, ha a sütőbe egy kis vízzel teli edényt teszel párologni.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 20 dkg darált mák
  • 12 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom

Kenéshez

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várd meg, míg felfut, tehát habos lesz, és jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, üsd hozzá a tojást, add hozzá a sót, az olvasztott vajat, a maradék cukrot és langyos tejet, majd a megkelt élesztőt. Jól dolgozd össze a tésztát. Ha szép fényes, összeáll, és elválik a kezedtől, valamint az edénytől, takard le, és meleg helyen keleszd egy órán át.
 

A töltelékhez keverd össze a darált mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd öntsd le a forró tejjel. A duplájára nőtt tésztát gyúrd át, és lisztezett felületen felezd el. Nyújtsd az egyik cipót kör alakúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kend meg olvasztott vajjal, és jó vastagon tedd rá a tölteléket. A második cipót is nyújtsd kör alakúra, és fedd be vele a mákos tésztát. A kör közepére nyomj egy kis poharat, és vágd 16 egyenlő részre. Arra ügyelj, hogy ne vágd végig, csak addig, amíg el nem éred a pohár szélét.


Ezután fogj meg két egymás melletti cikket, és a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig balra tekerd, a végénél a két tésztát csípd össze. Ezt minden cikkel csináld végig. A tetejét kend le felvert tojással, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára 160 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük