Nagyiféle, kakaós-vaníliás süti sok-sok meggyel: egyszerű, de milyen finom

Gyümölcsös is, tarka is, a kakaós-vaníliás süti kihagyhatatlan. Ilyenkor savanykás meggyel a legjobb.

vanilias-kakaos-suti-meggyel
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kakaós-vaníliás süti legalább olyan lágy, mint a piskóta. Az állagán pedig még a gyümölcs is javít, így tényleg nem kell attól tartanod, hogy másnapra kiszárad. Az édes tésztához jól illik a fanyar meggy, és így látványra sem utolsó a süti. 

Kakaós-vaníliás süti meggyel

Hozzávalók 16 szelethez

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a vajjal és a cukorral. Adagold hozzá a tejet, majd forgasd hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan dolgozd a tésztába. Oszd el a sima masszát kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részhez keverd a vaníliát, a kisebbhez pedig a kakaóport.
 

Egy közepes nagyságú tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. A vaníliásat egyengesd alulra, majd szórd meg a megmosott, kimagozott meggyel. Keverheted más gyümölcsökkel, málnával vagy eperrel is. Fedd be a csokis masszával. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35 perc alatt. Teszteld, azaz a tésztába szúrj tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, szórd meg porcukorral.
A meggy a piskótába is tökéletes. Ez a süti igazi régimódi desszert. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük