
Nagyiféle, kakaós-vaníliás süti sok-sok meggyel: egyszerű, de milyen finom
Gyümölcsös is, tarka is, a kakaós-vaníliás süti kihagyhatatlan. Ilyenkor savanykás meggyel a legjobb.


A kakaós-vaníliás süti legalább olyan lágy, mint a piskóta. Az állagán pedig még a gyümölcs is javít, így tényleg nem kell attól tartanod, hogy másnapra kiszárad. Az édes tésztához jól illik a fanyar meggy, és így látványra sem utolsó a süti.
Kakaós-vaníliás süti meggyel
Hozzávalók 16 szelethez
- 40 dkg liszt
- 25 dkg meggy
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 5 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a vajjal és a cukorral. Adagold hozzá a tejet, majd forgasd hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan dolgozd a tésztába. Oszd el a sima masszát kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részhez keverd a vaníliát, a kisebbhez pedig a kakaóport.
Egy közepes nagyságú tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. A vaníliásat egyengesd alulra, majd szórd meg a megmosott, kimagozott meggyel. Keverheted más gyümölcsökkel, málnával vagy eperrel is. Fedd be a csokis masszával. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35 perc alatt. Teszteld, azaz a tésztába szúrj tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, szórd meg porcukorral.
A meggy a piskótába is tökéletes. Ez a süti igazi régimódi desszert.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept