Nagyiféle, kakaós-vaníliás süti sok-sok meggyel: egyszerű, de milyen finom
Gyümölcsös is, tarka is, a kakaós-vaníliás süti kihagyhatatlan. Ilyenkor savanykás meggyel a legjobb.

vanilias-kakaos-suti-meggyel
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakaós-vaníliás süti legalább olyan lágy, mint a piskóta. Az állagán pedig még a gyümölcs is javít, így tényleg nem kell attól tartanod, hogy másnapra kiszárad. Az édes tésztához jól illik a fanyar meggy, és így látványra sem utolsó a süti. 

Kakaós-vaníliás süti meggyel

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a vajjal és a cukorral. Adagold hozzá a tejet, majd forgasd hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan dolgozd a tésztába. Oszd el a sima masszát kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb részhez keverd a vaníliát, a kisebbhez pedig a kakaóport.
 

Egy közepes nagyságú tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. A vaníliásat egyengesd alulra, majd szórd meg a megmosott, kimagozott meggyel. Keverheted más gyümölcsökkel, málnával vagy eperrel is. Fedd be a csokis masszával. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35 perc alatt. Teszteld, azaz a tésztába szúrj tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, szórd meg porcukorral.
A meggy a piskótába is tökéletes. Ez a süti igazi régimódi desszert. 

Ezt is szeretjük