Puha kakaós-vajas keksz villámgyorsan: ezzel töltsd ma meg a sütis dobozt

A kakaós-vajas keksz telitalálat arra az esetre, ha gyorsan vágysz édességre, ugyanis szűk fél óra alatt készen van.

Kakaós-vajas keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kívül ropogós, belül puha kakaós-vajas keksszel alig negyedóra munka van, a sütése pedig még ennél is rövidebb ideig tart. Valószínűleg minden hozzávalóját megtalálod otthon a hűtőben vagy a kamrában, úgyhogy nincs is más dolgod, mint összedolgozni őket, és kivárni azt a rövid időt, amíg megsülnek.

Kakaós-vajas keksz

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A puha vajat kockázd fel, és morzsold el a liszttel. Add hozzá a kakaóport, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, és dolgozd össze, hogy sima, egyenletes masszát kapj. Formázz belőle diónyi golyókat, és helyezd el őket egymástól távolabb egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.

 

Kicsit lapogasd le őket kanállal, és told 200 fokos sütőbe 10 percre. Ennél több idő nem kell neki. Sütés után rögtön puha lesz.

Készíthetsz kekszet egészséges változatban, répával és zabliszttel a tésztájában is.

Isteni répás keksz zablisztből: gluténmentes húsvéti desszert

Ez a keksz a répatorta egyszerűbb, elcsomagolható változata, ízben pedig kicsit sem különbözik nagy testvérétől.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük