Pihe-puha kakaós, diós süti: csak keverj össze mindent

A kakaós kevert sütit nem lehet megunni! Csokival leöntve, dióval még teljesebb lesz az élvezet.

Kakaós, diós süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem akarsz még egy órát sem a sütikésztéssel foglalatoskodni, a kakaós, diós kevert süti jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, egyszerre puha és roppanós. Nincs benne semmi extra, a végeredmény mégis különösen finom lesz. 

Kakaós, diós süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd a cukorral és a puha vajjal, majd öntsd hozzá a tejet. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a darabolt dió felével és a sütőporral, majd forgasd a tojásos keverékhez. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. 
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ha a tészta elválik az edény szélétől, szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, és öntsd le vele a sütit, majd szórd a tetejére a maradék diót. 
A kuglóf is igazi klasszikus, dióval, egyszerű kevert tésztával is mennyei. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük