Pihe-puha kakaós, diós süti: csak keverj össze mindent
A kakaós kevert sütit nem lehet megunni! Csokival leöntve, dióval még teljesebb lesz az élvezet.
Ha nem akarsz még egy órát sem a sütikésztéssel foglalatoskodni, a kakaós, diós kevert süti jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, egyszerre puha és roppanós. Nincs benne semmi extra, a végeredmény mégis különösen finom lesz.
Kakaós, diós süti
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat habosítsd a cukorral és a puha vajjal, majd öntsd hozzá a tejet. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a darabolt dió felével és a sütőporral, majd forgasd a tojásos keverékhez. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ha a tészta elválik az edény szélétől, szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, és öntsd le vele a sütit, majd szórd a tetejére a maradék diót.
A kuglóf is igazi klasszikus, dióval, egyszerű kevert tésztával is mennyei.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció