Kiadós juhtúrós nokedli pirított hagymával: a tésztát sem nehéz házilag elkészíteni
A házi készítésű kiadós juhtúrós nokedli tökéletes vacsora. Még finomabb, ha a tetejét pirított hagymával koronázod meg.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
Ha szereted a juhtúrót és a nokedlit, egészen biztos, hogy ez a házias fogás is ízleni fog. Bár nokedlit készen is kapsz, nagyon kevés időráfordítással otthon a bolti ár töredékéért is összeállíthatod. A hagyma pirítása sem ördöngösség, és nagyon jól megy ehhez a fogáshoz.
Juhtúrós nokedli pirított hagymával
Hozzávalók 4 személyre
A nokedlihez
- 40 dkg liszt
- 3 dl víz
- 1 tojás
- só
A tetejére
- 3 evőkanál juhtúró
- tejföl ízlés szerint
- bors
A pirított hagymához
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- 0.5 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy lábosban tegyél fel sós vizet forrni. Amíg a víz forr, állítsd össze a tésztát. A lisztbe üss bele tojást, majd fokozatosan adagold bele a vizet, amíg ragacsos, lágy tésztát nem kapsz. Robotgéppel vagy fakanállal dolgozd ki. Ha a víz felforrt, nokedliszaggatóval szaggasd bele a tésztát. Két-három perc múlva feljönnek a víz tetejére, ekkor azonnal szűrd is le őket. A juhtúrót villával törd össze, keverd el ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, és forgasd a galuskához. Szórd meg az egészet borssal.
A pirított hagymához az olajat tedd fel melegedni egy nagy falú serpenyőben. A hagymákat pucold meg és cikkezd fel. Szórd meg őket sóval, hempergesd meg lisztben, és ha az olaj már elég forró, dobd bele őket. Néhány perc múlva szép színt kapnak, ekkor szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Juhtúrót sztrapacskára is szoktak pakolni: ezzel a módszerrel te is elkészítheted házilag a kis krumplis galuskákat.
Még több recept