Sütőben sült, juhtúrós, hagymás sztrapacska dupla adag sajttal a tetején
Halmozd az élvezeteket, a házias juhtúrós sztrapacskába, azaz a szlovákok galuskájába csupa finomság kerül.

Sütőben sült, juhtúrós, hagymás sztrapacska dupla adag sajttal a tetején
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A főtt, sült juhtúrós-hagymás sztrapacska a felvidékiek nagy kedvence: egyszerű, laktató és nagyon ízletes. Ha síeltél már Szlovákiában, biztos, hogy kóstoltad. Abban tér el a mi nokedlinktől, hogy a tésztájába reszelt krumpli is kerül. Ez a jól megpakolt változat nagyon laktató főétel. Szigorúan csak akkor készítsd, ha nem fogyózol.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, és reszeld le. Keverd össze a tojással, a liszttel és annyi vízzel, hogy a fakanál megálljon benne. Ha szükséges, rakj még hozzá lisztet. Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá kevés sót. Amikor lobog, szaggasd bele a tésztát. Ne rakd bele az egész adagot egyszerre, mert a galuskák összetapadnak. Ha feljönnek a víz tetejére, főzd még négy-öt percig, majd szűrd le.
 

A szalonnát vágd apró darabokra, és egy serpenyőben süsd ropogósra. Szedd ki az edényből, majd a visszamaradt zsíron pirítsd meg az aprított hagymát. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki szalonnazsírral, rendezd el benne a galuskákat. Szórd meg az összemorzsolt juhtúróval, a ropogósra sült szalonnapörcökkel, a tejföllel és a reszelt sajttal. Tedd 190 fokos sütőbe, és süsd össze tíz perc alatt.

Blog.hu ajánló