Házi, joghurtos, tejszínes gyümölcsfagyi: gép nélkül is tökéletes lesz
Turmixolj össze mennyei, házi gyümölcsfagyit! A tejszíntől még krémesebb, lágyabb lesz!

A nagy nyári melegben jólesne egy kis jeges édesség? Gondoskodj arról, hogy mostantól mindig legyen a fagyasztódban hűsítő nyalánkság! Egyszerű, gyorsan összedobod, és biztosan nincs benne mesterséges színezék vagy ízfokozó. Szinte bármilyen gyümölcsből készítheted, kiváló eperrel, áfonyával, meggyel, málnával, de még barackkal, banánnal is. A bogyós gyümölcsöket átpasszírozhatod, hogy magok ne kerüljenek a fagylaltba.
Joghurtos, tejszínes gyümölcsfagyi
Hozzávalók
- 30 dkg gyümölcs
- 3 dl natúr joghurt
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citrom
Elkészítés:
A gyümölcsöt alaposan mosd meg, és rakd egy tálba. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citromot, a joghurtot, majd pépesítsd botmixerrel. Még egyszerűbb lesz a dolgod, ha turmixgépbe teszed. Egy másik edényben verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd a gyümölcsös masszába. Óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön meg.
Rakd a gyümölcsös keveréket jól zárható dobozba, és tedd a fagyasztóba minimum négy órára vagy akár egy éjszakára. Közben érdemes néha átkeverni. Tálalás előtt 15-20 perccel vedd ki a hűtőből, hogy szebben tudd kimérni az adagokat. Kínálhatod kelyhekben, tölcsérben, díszítheted tejszínnel, cukrokkal és rolettivel.
Idén nyáron a fagyitortával is hódíthatsz. Hasonlóan készül, mint bármelyik joghurtos házi fagyi, csak zselatin is kerül bele.