Habkönnyű joghurtos kuglóf ribizlivel

Nincs szükség élesztőre

A joghurt puhává, a márványozás pedig különlegessé teszi az egyszerű, házi ribizlis kuglófot.

Habkönnyű joghurtos kuglóf ribizlivel
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néhány perces tényleges munkával puha, finom édességet kínálhatsz kávé vagy tea mellé, esetleg főétel után desszertként. Nyáron jobb, ha a kelt változat helyett a kevert tésztát választod. A joghurtos-ribizlis kuglófot csoki- vagy cukormázzal leöntve még ellenállhatatlanabbá teheted.

Joghurtos-ribizlis kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg ribizli
  • 2,2 dkg puha vaj
  • 2,2 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl joghurt
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit mosd meg, csepegtesd le. Keverd habosra a vajat a cukorral és a tojásokkal. Öntsd hozzá a joghurtot, reszeld hozzá a citromhéjat, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Addig keverd, amíg homogén nem lesz. A massza kétharmadát egyengesd alaposan kivajazott, lisztezett formába. A maradékot keverd össze egy evőkanál kakaóval, és öntsd a sima tésztára.

Szórd meg ribizlivel, majd villával óvatosan keverd a gyümölcsöt a masszába, és húzz bele hullámos vonalakat. Így márványozod a sütit. Told 150 fokos sütőbe, és süsd körülbelül 40-45 percig. Teszteld tűpróbával. Tehát szúrj a kuglófba egy tűt vagy hegyes, éles kést. Ha nem tapad hozzá a tészta, vedd ki. Ellenkező esetben süsd tovább. Porcukorral megszórva kínáld.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük