Habkönnyű joghurtos kuglóf ribizlivel
A joghurt puhává, a márványozás pedig különlegessé teszi az egyszerű, házi ribizlis kuglófot.
Néhány perces tényleges munkával puha, finom édességet kínálhatsz kávé vagy tea mellé, esetleg főétel után desszertként. Nyáron jobb, ha a kelt változat helyett a kevert tésztát választod. A joghurtos-ribizlis kuglófot csoki- vagy cukormázzal leöntve még ellenállhatatlanabbá teheted.
Joghurtos-ribizlis kuglóf
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 dkg liszt
- 15 dkg ribizli
- 2,2 dkg puha vaj
- 2,2 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 dl joghurt
- 1 citrom
- 1 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A ribizlit mosd meg, csepegtesd le. Keverd habosra a vajat a cukorral és a tojásokkal. Öntsd hozzá a joghurtot, reszeld hozzá a citromhéjat, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Addig keverd, amíg homogén nem lesz. A massza kétharmadát egyengesd alaposan kivajazott, lisztezett formába. A maradékot keverd össze egy evőkanál kakaóval, és öntsd a sima tésztára.
Szórd meg ribizlivel, majd villával óvatosan keverd a gyümölcsöt a masszába, és húzz bele hullámos vonalakat. Így márványozod a sütit. Told 150 fokos sütőbe, és süsd körülbelül 40-45 percig. Teszteld tűpróbával. Tehát szúrj a kuglófba egy tűt vagy hegyes, éles kést. Ha nem tapad hozzá a tészta, vedd ki. Ellenkező esetben süsd tovább. Porcukorral megszórva kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció