Isteni házi málnafagyi joghurttal - Ezt gép nélkül is könnyen elkészítheted
A friss málna és a joghurt kombinációja ellenállhatatlan. Csupán négy hozzávalóból csodás fagyit kapsz.
A krémes házi fagyival a legmenőbb cukrászdák sem kelhetnek versenyre. Ebből a joghurtos málnafagyiból biztosan nincs kispórolva a gyümölcs. Senkit sem állít kihívás elé, hiszen még főzni sem kell, csak turmixolni.
Ha szereted a fagyiban a gyümölcsdarabokat, ne pépesítsd teljesen. Kínáld úgy, mint a fagyizókban, tejszínhabbal, cukorkákkal, rolettivel! Ha viszont vigyáznál az alakodra, akkor készítsd eritrittel, és edd magában.
Joghurtos málnafagyi
Hozzávalók:
- 25 dkg málna
- 3 dl natúr joghurt
- 1 dl habtejszín
- 5 evőkanál cukor
A málnát alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Rakd a turmixgépbe, add hozzá a cukrot, a joghurtot és a tejszínt. Alaposan mixeld össze. A keveréket öntsd egy jól záródó műanyag dobozba, és rakd a fagyasztóba.
Egy óra múlva keverd meg, majd tedd vissza a mélyhűtőbe. Addig kavargasd 20-30 percenként, amíg a málnafagyi teljesen sima nem lesz. Tálalás előtt fél órával tedd fel a sima hűtőbe, hogy krémesebb és könnyebben adagolható legyen. Kanalazz belőle kis tálkákba vagy akár tölcsérbe, és díszítsd ízlés szerint.