Lágy epres joghurttorta csokis alappal: a krémben egész gyümölcsdarabok bújnak meg
A joghurtos epertorta egyszerre savanykás és édes, igazi frissítő desszert.

epres joghurttorta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az epres joghurttorta lelkét a vékony csokis alapra kanalazott gazdag krém adja. A savanykás joghurthoz nagyon jól megy az édes eper. Úgy az igazi, ha egy kevés egész gyümölcsöt is keversz a krémhez.

Joghurtos epertorta

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz

  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 30 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1.5 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 dkg zselatinpor
  • 1 teáskanál rum
  • 0.6 dl víz
  • 0.5 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A csokis alaphoz a tojásokat verd habosra a cukorral és a sóval, majd reszeld hozzá a citromhéjat is. A lisztet keverd el a kakaóval és a sütőporral, szitáld a cukros tojáshoz, keverj belőle csomómentes tésztát, majd simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, told 180 fokos sütőbe, és süsd nagyjából 35 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, és a formában hagyd kihűlni.

 

A krémhez az epret tisztítsd meg, mosd meg alaposan folyóvíz alatt, és néhány szép darabot tegyél belőle félre. A többit vágd kockákra, szórd meg vaníliás cukorral, rummal és citromlével, és forrald össze. Öntsd fel tejszínnel, turmixold össze, és szűrd le, hogy sima legyen az állaga. A zselatint keverd el a vízzel, öntsd az epres tejszínhez, keverd hozzá a joghurtot is, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Közben a félretett epreket vágd nagyobb darabokba. Ha a krém kihűlt, keverd hozzá az eperdarabokat, egyengesd el a tészta tetején, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy megdermedjen.

Eperrel finom, tavaszi piskótatekercset is megtölthetsz: a gyümölcs ilyenkor mascarponés krémbe kerül.

Ezt is szeretjük