Kalóriaszegény, joghurtos cukkinipaprikás
Nagyon finom, gyorsan elkészül, és nincs sok kalória ebben a cukkinis fogásban.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

3 mozdulat, és imádni fogod a hátul kivágott ruhát »

Fogott egy darabka ruhaanyagot, és arcot formált belőle: senki sem bánik így a tüllel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a recept is remek példa arra, hogy a cukkini milyen sokoldalúan elkészíthető. Ha szeretnéd tartalmasabbá tenni a cukkinipaprikást, kínáld hússal: a fasírt, a virsli és a sült kolbász is illik hozzá. Biró Sára receptje nagyon egyszerű, kezdők is bátran bevállalhatják.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes nagyságú cukkini
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 kisebb hagyma
  • 4 szál kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, majd hosszában szeld négyfelé. Szedd ki a magos részt, és vágd egyforma darabokra. Egy kisebb hagymát pucolj meg, és aprítsd fel. Rakd az olajat egy lábosba vagy serpenyőbe, majd add hozzá a hagymát, egy csipet sót, és fonnyaszd egy kicsit. Szórd rá a pirospaprikát és a cukkinidarabokat. Önts rá vizet, majd tégy rá három-négy szál kaprot. A zsenge kaporlevélből néhányat apríts fel, és azt is dobd rá.

A cukkinit párold roppanósra nyolc-tíz perc alatt. Közben készítsd el a habarást. A joghurtot dolgozd simára a liszttel, majd adj hozzá egy-két kanál meleg levet, és lassan öntsd a lábosba. Közben kevergesd, és hagyd összerottyani. Kóstold meg a paprikást, ha szükséges, ízesíts még rajta, majd forrón tálald.

Ezt is szeretjük