Kalóriaszegény, joghurtos cukkinipaprikás

Nagyon finom, gyorsan elkészül, és nincs sok kalória ebben a cukkinis fogásban.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a recept is remek példa arra, hogy a cukkini milyen sokoldalúan elkészíthető. Ha szeretnéd tartalmasabbá tenni a cukkinipaprikást, kínáld hússal: a fasírt, a virsli és a sült kolbász is illik hozzá. Biró Sára receptje nagyon egyszerű, kezdők is bátran bevállalhatják.

Joghurtos cukkinipaprikás

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 közepes nagyságú cukkini
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 kisebb hagyma
  • 4 szál kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, majd hosszában szeld négyfelé. Szedd ki a magos részt, és vágd egyforma darabokra. Egy kisebb hagymát pucolj meg, és aprítsd fel. Rakd az olajat egy lábosba vagy serpenyőbe, majd add hozzá a hagymát, egy csipet sót, és fonnyaszd egy kicsit. Szórd rá a pirospaprikát és a cukkinidarabokat. Önts rá vizet, majd tégy rá három-négy szál kaprot. A zsenge kaporlevélből néhányat apríts fel, és azt is dobd rá.

A cukkinit párold roppanósra nyolc-tíz perc alatt. Közben készítsd el a habarást. A joghurtot dolgozd simára a liszttel, majd adj hozzá egy-két kanál meleg levet, és lassan öntsd a lábosba. Közben kevergesd, és hagyd összerottyani. Kóstold meg a paprikást, ha szükséges, ízesíts még rajta, majd forrón tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük