Könnyű joghurtos-áfonyás muffin, amiből biztosan nem elég egy tepsivel
Ehhez az áfonyás-joghurtos muffinhoz a mérleget sem kell elővenned.
A savanykás áfonya jól ellensúlyozza a tészta édességét. Az egyik legegyszerűbb desszert, csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe.
Friss áfonya híján fagyasztott vagy aszalt gyümölcsöt is használhatsz. A süti teljes kiőrlésű liszttel és a nádcukorral is tökéletes lesz, viszont kevésbé hizlal.
Joghurtos-áfonyás muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- másfél bögre cukor
- 1 bögre natúr joghurt
- 1 bögre áfonya
- negyed bögre olaj
- 2 tojás
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- fél kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés ideje: 35 perc
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a citrom reszelt héját. Egy másik edényben habverővel dolgozd össze a tojást a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat. Óvatosan forgasd hozzá a száraz elegyet, és töltsd a masszát papírral bélelt muffinformákba.
Rakd rá a megmosott, lecsepegtetett áfonyát, told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha beleszúrsz az egyik muffinba egy fogvájót vagy tűt, és nem tapad rá tészta. Pihentesd a formában legalább tíz percig, majd szedd le a sütikről a papírt. Porcukorral megszórva kínáld.