7 isteni tészta, amit mindenki szeret
Ha gyors vacsorára vágysz, a tészta az egyik legjobb választás. Hét változatot is mutatunk.

Dia

 	Gombaszószos tagliatelle  	A magyar nevén szélesmetéltként ismert tésztaféle idehaza nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé, pedig vannak fogások, melyek csak ezzel a típussal lesznek teljesek, ilyen ez a recept is - készítheted szinte bármivel a pennétől a rigatoniig, de tagliatelle-vel lesz igazi az élmény.

Gombaszószos tagliatelle

A magyar nevén szélesmetéltként ismert tésztaféle idehaza nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé, pedig vannak fogások, melyek csak ezzel a típussal lesznek teljesek, ilyen ez a recept is - készítheted szinte bármivel a pennétől a rigatoniig, de tagliatelle-vel lesz igazi az élmény.

Dia

 	Paradicsomos óriáskagyló  	A paradicsom talán a leggyakrabban használt alap, ha tésztaételről van szó. Nincs ez másképp ennél a fogásnál sem, melynek különlegessége az óriás-kagylótészta, ami körbeöleli a finom, húsos vagy spenótos ragut.

Paradicsomos óriáskagyló

A paradicsom talán a leggyakrabban használt alap, ha tésztaételről van szó. Nincs ez másképp ennél a fogásnál sem, melynek különlegessége az óriás-kagylótészta, ami körbeöleli a finom, húsos vagy spenótos ragut.

Dia

 	Ötsajtos tészta  	Ha tésztaétel, akkor temérdek sajt! Ezt az alapvetést teljes mértékben betarthatod, ha ezt az egytálételt készíted el. Az öt különböző sajt remekül harmonizál egymással, de mégis megtartja mindegyik a saját, jellegzetes ízét, így nemcsak jóllaksz majd tőle, de fantasztikus ízélményben is részed lesz, ráadásul a pénztárcádat is kíméli.

Ötsajtos tészta

Ha tésztaétel, akkor temérdek sajt! Ezt az alapvetést teljes mértékben betarthatod, ha ezt az egytálételt készíted el. Az öt különböző sajt remekül harmonizál egymással, de mégis megtartja mindegyik a saját, jellegzetes ízét, így nemcsak jóllaksz majd tőle, de fantasztikus ízélményben is részed lesz, ráadásul a pénztárcádat is kíméli.

Dia

 	Húsos-paradicsomos canelloni  	A bármivel megtölthető csőtésztára is képtelenség nemet mondani - bonyolultan, több munkával vagy végtelen egyszerűen is elkészítheted, és isteni finom. A fűszeres, húsos raguval jól megpakolva, a tetejére pedig egy vastag sajtréteget varázsolva fejedelmi vacsorában lesz részed, próbáld ki bátran!

Húsos-paradicsomos canelloni

A bármivel megtölthető csőtésztára is képtelenség nemet mondani - bonyolultan, több munkával vagy végtelen egyszerűen is elkészítheted, és isteni finom. A fűszeres, húsos raguval jól megpakolva, a tetejére pedig egy vastag sajtréteget varázsolva fejedelmi vacsorában lesz részed, próbáld ki bátran!

Dia

 	Lasagne  	A tésztalapokra pakolt húsos - vagy húsmentes, ha azt szereted jobban - ragu, lefedve rendes sajtréteggel az olaszok csodafegyvere. Jó eséllyel a világ legnagyobb vitáit is megoldja, de legalábbis félbeszakítja egy nagy tál frissen sült lasagne. Ha nem hiszed, készítsd el otthon, egy pár elégedett mosolyt biztosan beszerzel!

Lasagne

A tésztalapokra pakolt húsos - vagy húsmentes, ha azt szereted jobban - ragu, lefedve rendes sajtréteggel az olaszok csodafegyvere. Jó eséllyel a világ legnagyobb vitáit is megoldja, de legalábbis félbeszakítja egy nagy tál frissen sült lasagne. Ha nem hiszed, készítsd el otthon, egy pár elégedett mosolyt biztosan beszerzel!

Dia

 	Mac and cheese  	Az amerikaiak sajtos makarónija azért pár dologban lényegesen eltér az itthoni gazdaságos vacsorák netovábbjaként ismert fogástól. Különlegességét nem a bonyolult készítési mód adja - közel olyan egyszerűen elkészítheted, mint a fent említett változatot -, hanem a kétféle sajt mindent felülmúló zamata és a ropogós morzsa.

Mac and cheese

Az amerikaiak sajtos makarónija azért pár dologban lényegesen eltér az itthoni gazdaságos vacsorák netovábbjaként ismert fogástól. Különlegességét nem a bonyolult készítési mód adja - közel olyan egyszerűen elkészítheted, mint a fent említett változatot -, hanem a kétféle sajt mindent felülmúló zamata és a ropogós morzsa.

Dia

 	Húsgombócos spagetti  	Ha láttál már nagyobb, gyakran elegáns, de gyanúsan sokszor ráérő olasz családokról szóló filmet, akkor biztosan megfigyelted már az óriási kondérban az asztal közepére tett irgalmatlan mennyiségű paradicsomos húsgolyót és a hasonló mennyiségben előkészített tésztát. A hamisítatlan itáliai fogás nem véletlenül lett népszerű, benne van minden, ami egy jó vacsorához kell: tészta, hús és temérdek, fűszeres paradicsomszósz.

Húsgombócos spagetti

Ha láttál már nagyobb, gyakran elegáns, de gyanúsan sokszor ráérő olasz családokról szóló filmet, akkor biztosan megfigyelted már az óriási kondérban az asztal közepére tett irgalmatlan mennyiségű paradicsomos húsgolyót és a hasonló mennyiségben előkészített tésztát. A hamisítatlan itáliai fogás nem véletlenül lett népszerű, benne van minden, ami egy jó vacsorához kell: tészta, hús és temérdek, fűszeres paradicsomszósz.

Ezt is szeretjük
Fotó: