Különleges ízesítésű, pofonegyszerű jégkockák: gyümölcsös, fűszeres és egyéb variációk
Az ízesített jégkockáktól még finomabbak lesznek a limonádék, a koktélok és a szörpök.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Britney Spears ritkán látott fiai jól megnőttek: fotókon Sean és Jayden
Különlegesek, ízletesek és még látványosak is: ezek a jégkockák a kerti partik nagy kedvencei. Szinte semmivel nem tart tovább elkészíteni őket, mint a sima változatot, és dekorációként is jól mutatnak. Sokkal szebbek, átlátszóbbak lesznek a kockák, ha forralt vizet használsz. Bármilyen italt feldobhatsz velük.
Ízesített jégkockák
Hozzávalók:
- víz
- gyümölcsök
- menta
- citrom
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, rakd jégkockatartókba, majd öntsd fel vízzel. A legjobb, ha bogyós gyümölcsöket választasz, így például a málna, a szeder, a ribizli, az áfonya, a meggy is tökéletes. Tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd le.
Nagyon mutatósak a citrom- vagy narancsszeletekkel készült jeges csodák is. Ehető virágokkal, orchideával, levendulával, árvácskával vagy éppen kamillával is különlegesek lesznek a kockák. Fagyaszthatsz le még turmixokat, szörpöket, gyümölcsleveket, limonádét is. Fogyasztáskor vedd ki a hűtőből, és rakd a poharakba.

Még több recept