Így készül a tökéletes mákos nudli
A nudlicsíkok egyaránt kedvencei kicsiknek és nagyoknak, akár mákkal, akár lekvárral készülnek. Próbáld hát ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nudlit eszel, valószínűleg a nagymama konyhai serénykedése jut eszedbe, ahogy sodorja a finom tésztát. Azonban te is könnyedén el tudod készíteni ezt a finomságot, még akkor is, ha semmilyen konyhai tapasztalatod nincs.

Csak gyúrd össze a tésztát, sodord meg, főzd ki, majd tálald kedved szerinti lekvárral, ha pedig maradnál a klasszikus változatnál, akkor forgasd mákba.

Mákos nudli

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg mák
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi só

A krumplit hámozd meg, és enyhén megsózott vízben főzd meg. Szűrd le róla a vizet, és törd át krumplinyomó segítségével. Amikor kihűlt, gyúrd össze a liszttel, pici vajjal, valamint a tojással.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát nagyjából egyujjnyi vastagra. Egy éles kést márts lisztbe, hogy ne ragadjon rá a tészta, és vágd kisebb csíkokra, majd ezekből sodorj a deszkán nudlikat. Ha nincs kedved egyesével elkészíteni őket, akkor csak simán csípj le a tésztából egy darabot, sodorj belőle hosszú, vékony csíkot, majd szeleteld fel.

Tedd a nudlikat picit olajos vízbe, és addig főzd őket, amíg feljönnek a tetejére. Vedd ki őket, és hagyd, hogy lecsepegjenek. A darált mákot keverd össze a porcukorral, és forgasd meg benne a csíkokat. Ízlésed szerint pirított zsemlemorzsába is forgathatod őket, de a nudli csupaszon, lekvárral is nagyon finom.

OLVASD EL EZT IS!

meggyes morzsasuti
  • gyümölcs
  • sütemény

Meggyes morzsasüti

Ezt is szeretjük