Így készül a lapcsánka
Bár az ország különböző részein másképpen nevezik, a krumplilángost mindenhol ismerik. Próbáld ki te is, hiszen sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sima lángost.
Krumpliprósza, lapcsánka, esetleg tócsni, mind ugyanazt jelenti. A krumplilángos önmagában is igen tápláló, pont mint sima lisztes társa, így aztán ebédre remek lehet.
A tejföl szinte kötelező mellé, egy kicsit lazít a zsíros érzeten, a fokhagyma nélkül a lángos pedig nem az igazi.
Lapcsánka fokhagymás tejföllel
Hozzávalók a lapcsánkához:
- 1 kg krumpli
- 2-3 púpos evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:
- 1 kis doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- kis fehérbors
A krumplit reszeld le, majd add hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és keverd el a liszttel. Serpenyőben melegíts kevés olajat, és kis adagonként süsd ki a tésztát, mindkét oldalát megpirítva. Tálaláskor tedd mellé a zúzott fokhagymával és fehérborssal ízesített tejfölt.
Palacsinta
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képünk és leadképünk az Egy konyha blogoldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- krumpli
Csirkés rakott krumpli
- kelt tészta
- magyaros