Így készül a házi szaloncukor
A legnépszerűbb változat
Ha van időd karácsony előtt a konyhában sürgölődni, akkor készítsd el magad.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaloncukor, még ha csak dísznek is használod, elengedhetetlen része a karácsonynak. Ha nem csak a fára aggatod, akkor nem mindegy, milyen ízű.

Bár számos változat kapható a boltokban, a bátrabbak megpróbálkozhatnak a saját gyártásúval.

Zselés szaloncukor

Hozzávalók:

  • 8 db citrom
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 kis tasakos gyümölcszselépor
  • 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé

A citromokat facsard ki, és a levet édesítsd a cukorral. Ezután melegítsd meg, add hozzá a zselatinport, majd főzd addig, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor öntsd egy téglalap alakú formába, műanyag edény, tepsi is megteszi, és hagyd megdermedni.

Ezután szeleteld fel, és egy villa segítségével mártogasd őket a gőz fölött megolvasztott, majd kissé visszahűtött csokoládéba. Vigyázz, mert ha túl meleg a csoki, a zselé meg fog olvadni!

Ezt is szeretjük