Így készül a házi szaloncukor
Ha van időd karácsony előtt a konyhában sürgölődni, akkor készítsd el magad.
A szaloncukor, még ha csak dísznek is használod, elengedhetetlen része a karácsonynak. Ha nem csak a fára aggatod, akkor nem mindegy, milyen ízű.
Bár számos változat kapható a boltokban, a bátrabbak megpróbálkozhatnak a saját gyártásúval.
Zselés szaloncukor
Hozzávalók:
- 8 db citrom
- 4 teáskanál cukor
- 1 kis tasakos gyümölcszselépor
- 1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
A citromokat facsard ki, és a levet édesítsd a cukorral. Ezután melegítsd meg, add hozzá a zselatinport, majd főzd addig, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor öntsd egy téglalap alakú formába, műanyag edény, tepsi is megteszi, és hagyd megdermedni.
Ezután szeleteld fel, és egy villa segítségével mártogasd őket a gőz fölött megolvasztott, majd kissé visszahűtött csokoládéba. Vigyázz, mert ha túl meleg a csoki, a zselé meg fog olvadni!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- ajándék
- narancs
Illatos házi narancslekvár
- sütemény
- kókusz
Csodás kókuszkrémes fatörzs
- csokoládé
- ital