Így készíts kókuszkockát!
Nemcsak a tökéletes kókuszkocka titkát áruljuk el, de más kókuszos sütemények receptjét is kipróbálhatod.
Nem tudni, hogy a kókuszpálma eredetileg honnan származik, az viszont biztos, hogy a növény magától terjedt át egyik szigetről a másikra, hiszen a kókuszdió több ezer kilométert is tud úszni a vízen.
Mesés illata és íze mellett zsírsavtartalmának köszönhetően véd a szívbetegségek ellen, és rengeteg kalciumot is tartalmaz.
Kókuszkocka
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók a kakaós krémhez:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 kanál kakaó
- 2 dl tej
- 1 kanál liszt
A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a sót, majd szitáld bele az egészet a tojássárgás masszába. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd bele a lisztes egyvelegbe. Előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Ha megsült, hagyd kihűlni, majd kockázd fel. A lisztet a kakaóval és a cukorral keverd össze, öntsd hozzá a tejet, végül tedd bele a vajat is, és lassú tűzön főzd sűrű krémmé. A piskóták aljába szúrj villát, és először a krémbe, majd a reszelékbe mártogasd bele őket.
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag kókuszreszelék
- 1 mokkáskanálnyi rumaroma
A kekszet a cukorral, a kakaóval, a vajjal és a rumaromával dolgozd össze alaposan. Nedves kézzel készíts belőle golyókat, melyeket aztán a kókuszreszelékbe forgass bele. Tedd hűtőbe, ha pedig megkeményedik, már fogyaszthatod is. Ízlés szerint mogyoró- és manduladarabkát tehetsz a közepébe.
Kókuszos-mákos sütemény
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 6 tojás
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral verd habosra. A sütőporos lisztet, a mákot, a kókuszreszeléket és a tejet felváltva keverd a vajas masszához. Reszeld bele a citrom héját, és óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét is. Egy tepsit vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csokis-kókuszos-málnás süti
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg málna
- 12 dkg nádcukor
- 12 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 dl natúr joghurt
- 2 marék kókuszchips
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
A vajat a tojással és a cukorral keverd habosra. Szórd bele a szegfűszeget és a sót, majd öntsd bele a joghurtot. A lisztbe keverd bele a kakaóport és a sütőport, és a vajas masszába szitáld bele. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele egyenletesen, és szórd a tetejére a kókuszchipset, illetve a málnát. Előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- kakaó
- sütemény
A tökéletes kakaós csiga receptje
- sütemény
- édességek