Ínyenc krémek az ünnepi sonka mellé (x)

Dobd fel a frissen főtt húsvéti sonkát vitamindús, mártogatós hummuszkencékkel és a tavaszindító majonézes padlizsánsalátával!

Húsvéti mártogatósok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsvéti sonka kedves hagyomány, és az év egyik legkülönlegesebb lakomája egyben akár reggelire, akár vacsorára. Ilyenkor az édes és sós finomságok valóságos karneválja van a tányérokon, mindannyiunk örömére.

Tavaszi ízfesztivál a sonka körül

A családi receptúra alapján megfőzött sertéscomb mellé tojást, a legtöbb asztalnál majonézt, tormát és mustárt szolgának fel, amihez kísérőként a foszlós mazsolás kalács passzol a leginkább. Az édes, fűszeres és sós ízek ünnepi köretként szinte kérik a friss zöldségeket, köztük az olyan ropogós vitaminbombákat, mint a szárzellert és az újhagymát.

Fanan Hummus ízek.png

Az alkalmi hozzávalók remekül kombinálhatók egymással, belőlük gyakran készítenek salátákat is. Az ünnep kedvenc ízei mellé még jobb, ha felsorakozik a tápláló csicseriborsóból készült FANAN hummuszkrém és a hideg hústálak csodakísérője, a FANAN majonézes padlizsánsaláta.

Majonézes padlizsánsaláta: összeköti a pikáns és lágy ízeket

A magyar konyha hústáljai éppoly finomak frissen, melegében, mint hideg fogásként tálalva. Szerencsére a megfelelő köretekkel, mártogatósokkal és salátákkal a tányéron minden falatból a legjobb ízt csalogathatjuk elő.

Padlizsán.png

A bevethető kísérők közül a FANAN majonézes padlizsánsaláta az egyik jolly joker, hiszen selymesen lágy, és harmonizálja az édest a sóssal, a fűszerest a natúr ízekkel. Ezenfelül azok is jóízűen fogyaszthatják, akik a közös vacsoránál mellőznék a hústételt; az ugyanis zöldségekkel fogyasztva magában is kiadhat egy főfogást.

Sós hús mellé könnyed mártogatós dukál

A főtt húsok közös jellemzője, hogy könnyedén választhatunk kísérőt hozzájuk. A megszokott köreteket kiválthatjuk salátákkal, de akár olyan mártogatós kencékkel is, mint a hummusz- és padlizsánkrémek. A hummusz a közel-keleti konyha közkedvelt öröksége, napjaink egyik legfelkapottabb fogása, ami egyre otthonosabban érzi magát a magyar étlapon.

Fanan Hummus termékkel.png

A mártogatós krém számtalan verziója ismert idehaza is: a natúr változat citromos, fokhagymás aromája jól passzol a pikánsabb, csípősebb és fűszeresebb hozzávalókkal, de akár az olyan egyszerűbb „ételhelyzetekben” is számíthatunk rá, mint egy pirítósreggeli. A konyhai reformerek a sokoldalú felhasználhatóság mellett a kimagasló tápértéket és a generációkon átívelő pozitív élettani tapasztalatokat emlegetik a krém előnyei közt. A natúr FANAN Hummus mellett a vezető áruházak hűtőpolcain megtalálod az olívás és chilis, wasabis és currys változatokat is.

Egészségtudatos mártogatósok és saláták a FANAN-tól

A FANAN hummuszkrémek és padlizsánsaláták a magyar családok kedvenc csemegéi. Évtizedes gyártói múlt, generációk recepttapasztalata és az egészségtudatos étkezés iránti elkötelezettségünk köszön vissza minden falat finomságunkban. Keresd termékeinket a vezető áruházak hűtőpolcain!

FANAN - A finom ízek hagyománya.

(Képek forrása: Bezula Kft.)

Ezt is szeretjük