Húsvéti tojásos kosárkák: könnyű elkészíteni, de nagyon látványosak és finomak
Muffinformában pillanatok alatt elkészül ez a húsvéti finomság.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alábbi receptet Gabojsza írta a felkérésünkre, aki el is készíti ezeket az isteni kosárkákat élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 5-én 12:40-től.

Húsvéti kosárkák

Hozzávalók

Hozzávalók 24 darab kosárkához:

  • 1 csomag réteslap - 8 lapos
  • olvasztott vaj vagy szőlőmagolaj

A töltelékhez:

  • 6-8 darab tojás
  • 15 dkg főtt füstölt sonka
  • 15 dkg sajt
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 darab savanyú uborka
  • Só és frissen őrölt bors
  • snidling a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A réteslapot csomagold ki, majd vágd vízszintesen és függőlegesen három-három részre, nagyjából négyzet alakú darabokra. Minden kosárkához három réteslapnégyzetet fektess egymásra, a három lap sarkait kicsit elfordítva egymáshoz képest, így egy csillag alakzatot kapsz, és miközben egymásra rakod, mindegyiket kend meg vékonyan olvasztott vajjal vagy olajjal, hogy majd ropogósra süljenek.

A réteslap csillagokat igazgasd a kivajazott vagy kiolajozott muffi sütő tepsi mélyedéseibe kosár alakúra, és told be a 200 fokra előmelegített sütőbe öt-hét percre, míg aranybarnára és ropogósra sülnek - vigyázat, gyorsan pirulnak!

A töltelékhez a tojásokat főzd keményre, hűtsd le hideg víz alatt, tisztítsd meg, és a sajttal meg a főtt füstölt sonkával együtt vágd apró kockákra. A savanyú uborkát aprítsd a lehető legkisebbre, majd egy tálban keverd össze a majonézzel, a mustárral, a zúzott fokhagymával és a tejföllel, add hozzá a sajtot, a sonkát és tojást, sózd, borsozd, és jól keverd össze. Felhasználásig hagyd a hűtőben összeérni az ízeket, és közvetlenül a tálalás előtt töltsd csak a rétes kosárkákba, hogy ne áztassa el azokat. Snidlinggel megszórva tálald.

Recept és fotók: Gyepes Gabojsza

Ezt is szeretjük