20 perces csirkesaláta roppanós zöldségekkel

Könnyű, laktató finomság

Ez a látványos, ropogós saláta vitaminokban gazdag. Akkor is eheted, ha éppen fogyókúrázol.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem akarsz sokat pepecselni az ebéd vagy a vacsora készítésével? Szereted a könnyű, mégis tápláló salátákat? Akkor ezt feltétlenül meg kell kóstolnod!

Hússaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg csirkemell
  • 2 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kis doboz kukorica
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kifejezetten nyári fogás egyik legfinomabb összetevője a csirkemell. A legjobb, ha a grillezésből félreteszel egy kicsit. Ha erre nincs lehetőséged, sózd, borsozd be a húst, és süsd ki serpenyőben. Vágs vékony csíkokra, ha az olaj felforrósodik, dobd rá a csirkét, kevergesd, amíg ki nem fehéredik, majd önts rá  egy kis vizet, és süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt.

A zöldségeket mosd meg alaposan. Az uborkát vágd karikákra, a paradicsomot apró cikkekre, és tedd őket a kedvenc táladba. Öntsd hozzájuk a kukoricát.

Ha ezzel végeztél, készítsd el az ízletes öntetet. A joghurtot keverd el a mustárral, a citromlével, a törött borssal, nyomd bele a fokhagymát, majd öntsd a salátára. Óvatosan forgasd vele össze, hogy mindenhova kerüljön öntet.

Tálaláskor rakd a salátát ízlésesen egy tányérra, erre helyezd rá a húst. Kínálhatsz hozzá pirítóst, de önmagában is fogyaszthatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük