20 perces csirkesaláta roppanós zöldségekkel
Ez a látványos, ropogós saláta vitaminokban gazdag. Akkor is eheted, ha éppen fogyókúrázol.
Nem akarsz sokat pepecselni az ebéd vagy a vacsora készítésével? Szereted a könnyű, mégis tápláló salátákat? Akkor ezt feltétlenül meg kell kóstolnod!
Hússaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg csirkemell
- 2 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 1 kis doboz kukorica
- 1 kis pohár joghurt
- 2 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- olaj
Elkészítés:
A kifejezetten nyári fogás egyik legfinomabb összetevője a csirkemell. A legjobb, ha a grillezésből félreteszel egy kicsit. Ha erre nincs lehetőséged, sózd, borsozd be a húst, és süsd ki serpenyőben. Vágs vékony csíkokra, ha az olaj felforrósodik, dobd rá a csirkét, kevergesd, amíg ki nem fehéredik, majd önts rá egy kis vizet, és süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt.
A zöldségeket mosd meg alaposan. Az uborkát vágd karikákra, a paradicsomot apró cikkekre, és tedd őket a kedvenc táladba. Öntsd hozzájuk a kukoricát.
Ha ezzel végeztél, készítsd el az ízletes öntetet. A joghurtot keverd el a mustárral, a citromlével, a törött borssal, nyomd bele a fokhagymát, majd öntsd a salátára. Óvatosan forgasd vele össze, hogy mindenhova kerüljön öntet.
Tálaláskor rakd a salátát ízlésesen egy tányérra, erre helyezd rá a húst. Kínálhatsz hozzá pirítóst, de önmagában is fogyaszthatod.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept