Könnyű, húsos töltött tök: 300 kalória sincs egy adag
A sovány, paradicsomos, darált hússal töltött tökkel érdemes gazdagítani fogyókúrás receptgyűjteményedet.
A fűszeres, sajtos töltött tök mindig nagy sikernek örvend, és könnyen diétássá teheted. Tökszezonban ne hagyd ki, mert a népszerű zöldség tele van vitaminnal és fontos ásványi anyagokkal. Bármilyen tökből készülhet, az alakja magától adja, hogy megtöltsd valami finomsággal. Tálaláskor kínálhatsz hozzá pikáns kapormártást.
Hússal töltött tök
Hozzávalók
- 2 db tök
- 50 dkg csirkehús darált
- 10 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl paradicsomszósz
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tököket mosd meg, vágd ketté, kapard ki a közepükből a magokat. Sózd be, és tedd félre addig, amíg elkészíted a tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a fokhagymát és a húst. Kevergesd fehéredésig, ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, bazsalikommal, és öntsd hozzá a paradicsomszószt. Kis lángon, fedő alatt, többször megkeverve párold 15 percig.
Egy tepsit olajozz ki, és helyezd bele a kivájt tököket. Töltsd meg a belsejüket a darált húsos masszával. Rakj mindegyik tetejére kis sajtdarabokat és petrezselymet. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a tök puha, kiveheted a sütőből.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció