Hússal töltött padlizsántekercs paradicsomszósszal: könnyű, finom vacsora

Ha kell egy kis változatosság, csavard fel a padlizsánt! Az ízletes, étvágygerjesztő tekercsek darált hússal laktatóak is.

Hússal töltött padlizsántekercs paradicsomszósszal: könnyű, finom vacsora
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a padlizsánt, de eddig csak krémet vagy rakottast készítettél belőle, itt az ideje, hogy ezt a tekercset is kipróbáld. Fűszeres darált hússal mindig nyerő. Nem terheli meg a gyomrot, mégsem leszel éhes. Ha vigyázol az alakodra, csirkehúsból készítsd. Ha inkább szaftosabb falatokra vágysz, a sertés a jó választás. Ha még izgalmasabbá tennéd, a darált húsos masszát feldobhatod színes zöldségekkel. 

Hússal töltött padlizsántekercs

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • olaj
  • bors

Paradicsomszószhoz

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában vágd fel körülbelül két milliméter vastag szeletekre, sózd be, és pihentesd 15 percig. A lilahagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, majd kevergetve süsd fehéredésig. Ízesítsd sóval, borssal, préselt fokhagymával, és párold a húst fedő alatt 15 percig. 
 

A paradicsomszószhoz hevíts kevés olajat, és rakd bele zúzott fokhagymát. Süsd kicsit, majd tedd hozzá a paradicsomot, és ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal. Főzd 10 percig, és szórd hozzá a cukrot. Kanalazd a darált húst a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Ha szeretnéd, rögzítheted hústűvel, hogy ne nyíljon szét. Sorakoztasd egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le a paradicsomszósszal, rakj rá reszelt sajtot, és süsd össze 180 fokon 20 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük