Hússal töltött padlizsántekercs paradicsomszósszal: könnyű, finom vacsora
Ha kell egy kis változatosság, csavard fel a padlizsánt! Az ízletes, étvágygerjesztő tekercsek darált hússal laktatóak is.

Hússal töltött padlizsántekercs paradicsomszósszal: könnyű, finom vacsora
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a padlizsánt, de eddig csak krémet vagy rakottast készítettél belőle, itt az ideje, hogy ezt a tekercset is kipróbáld. Fűszeres darált hússal mindig nyerő. Nem terheli meg a gyomrot, mégsem leszel éhes. Ha vigyázol az alakodra, csirkehúsból készítsd. Ha inkább szaftosabb falatokra vágysz, a sertés a jó választás. Ha még izgalmasabbá tennéd, a darált húsos masszát feldobhatod színes zöldségekkel. 

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • olaj
  • bors

Paradicsomszószhoz

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában vágd fel körülbelül két milliméter vastag szeletekre, sózd be, és pihentesd 15 percig. A lilahagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, majd kevergetve süsd fehéredésig. Ízesítsd sóval, borssal, préselt fokhagymával, és párold a húst fedő alatt 15 percig. 
 

A paradicsomszószhoz hevíts kevés olajat, és rakd bele zúzott fokhagymát. Süsd kicsit, majd tedd hozzá a paradicsomot, és ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal. Főzd 10 percig, és szórd hozzá a cukrot. Kanalazd a darált húst a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Ha szeretnéd, rögzítheted hústűvel, hogy ne nyíljon szét. Sorakoztasd egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le a paradicsomszósszal, rakj rá reszelt sajtot, és süsd össze 180 fokon 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük