Töltött paprika húsmentesen: így is mennyei a magyaros klasszikus
Húsmentesen, zöldséges rizzsel töltve is mennyei töltött paprikát készíthetsz.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
A szaftos, paradicsomos töltött paprika húsmentes, zöldséges-rizses töltelékkel is mennyei lesz. Télen, amikor nincs érett, roppanós zöldség a piacon, nyugodtan használhatsz hozzá színes kaliforniai paprikát is, így már kinézetre is vidám lesz az étel. Sütőben sütve még finomabb lesz.
Húsmentes töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre
A töltött paprikákhoz
- 7 dkg rizs
- 5 dkg morzsolt kukorica
- 5 dkg zöldborsó
- 4 kaliforniai paprika
- 2 evőkanál vaj
- 2 zellerszár
- 1 sárgarépa
- 1 zöldalma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
A paradicsomszószhoz
- 40 dkg sűrített paradicsom
- 5 dl paradicsomlé
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- só
- olaj
Elkészítés:
A rizst sós vízben főzd félpuhára. A zöldségeket tisztítsd meg, aprítsd fel, futtasd meg egy kevés olvasztott vajon, majd egy kis víz hozzáadásával párold őket fedő alatt puhára. Az almát hámozd meg, és vágd kis darabokra. Keverd össze a zöldségeket és az almát a rizzsel, fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel. A paprikák kalapját vágd le, a csumájukat távolítsd el, és oszd el bennük egyenletesen a rizses tölteléket.
A mártáshoz a lisztből és az olajból készíts rántást. Öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá a sűrített paradicsomot is, ízesítsd sóval és cukorral, és nagyjából tíz perc alatt főzd össze. Ha túlságosan besűrűsödik, vízzel hígítsd.
A megtöltött paprikákat helyezd el egy tepsiben, öntsd rájuk a paradicsommártást, fedd be alufóliával, és 220 fokon 40 perc alatt süsd készre.
A Stroganoff-mártást is elkészítheted húsmentes fogáshoz: gombával tálalva fantasztikus lesz.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept