Fokhagymás, krémes szószban sült húsgombócok - Könnyű, de nagyon ízletes fogás
A különleges szószban sült, pikáns húsgombócokat gyorsan összedobod.
Egy kis változatosságot vihetsz a családi étkezésbe, ha pikáns, krémes szószban sült húsgombócokat teszel az asztalra. A cseppet sem szokványos fogás hamar népszerűvé válik.
A krémes húsgombócokhoz bátran kínálhatsz tésztát, rizst vagy akár krumplipürét is. A sütőben a különböző ízek jól összeérnek, a szósz pedig finom sűrű lesz.
Krémes húsban sült húsgombócok
A gombócokhoz:
- 50 dkg darált csirkemell
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet szerecsendió
- bors
A mártáshoz:
- 3 dl tejszín
- 1 teáskanál liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
A darált húst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Hevíts kevés olajat, rakd bele a golyókat, és süsd elő öt perc alatt. Közben forgasd meg.
A mártáshoz keverd simára a tejszínt, a lisztet, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát és a csokor petrezselymet. Tedd a gombócokat egy tepsibe, majd öntsd le a szósszal. Süsd össze 180 fokos sütőben 20 perc alatt.