A klasszikus hortobágyi húsos palacsinta receptje
Így lesz igazán krémes a töltelék
A hortobágyi húsos palacsinta az egyik legfinomabb hazai fogás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha maradt hétvégéről egy kis csirkepörkölt, hasznosítsd a lehető legjobb módon, és készíts hortobágyi húsos palacsintát. Már csak a tésztát kell lekeverned és kisütnöd.

Hortobágyi húsos palacsinta receptje

Hozzávalók 20 darabhoz:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi só

Töltelékhez

  • 50 dkg csirkepaprikás
  • 2 pohár tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 5 dkg vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához tedd egy nagy tálba a hozzávalókat, és robotgép segítségével keverd össze. Ha a massza túl sűrű, önts hozzá tejet vagy szódát, ha túl folyós, tégy hozzá még lisztet. Majd a tésztát hagyd pihenni fél óráig, utána pedig kevés forró olajon süsd ki a palacsintákat.

A csirkepaprikást hagyd lecsepegni, majd csontozd ki, szedd le a bőrét, és aprózd fel. A vajon a húst só és bors kíséretében pirítsd meg. Töltsd meg vele a palacsintákat. Egy kivajazott tűzálló tálba, egymás mellé rakd őket, és a tejszínnel összekevert paprikás szaft felével locsold meg. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 20 percig. Ekkor a szaft másik felét is öntsd rá.

Ezt is szeretjük