Könnyű krémmel töltött hópehelytorta
A hópehelytorta rendkívüli finom, nem utolsósorban pedig látványos. Sokat hozzátesz az ünnephez.
Így biztos, hogy havas lesz a karácsonyod. Ez az exkluzív édesség könnyed, jól variálható. Bár a tejföl lecsepegtetése két napig tart, megéri rászánni az időt. Ha idén elkészíted, jövőre már szeretteid is ezt kérik. Németh Enikő hópehelytortája mindenkit lenyűgöz.
Hópehelytorta
Hozzávalók 16 szelethez
A tortalaphoz
- 17.5 dkg átszitált liszt
- 10 dkg porcukor
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 2 tojás
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 x 80 dkg tejföl
- 1 csomag zselatinlap
- 4 púpozott evőkanál porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 narancs leve
- 1 evőkanál porcukor
A bevonathoz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- piros marcipán
- fehér marcipán
- ételkeményítő
Díszek
- 30 ml meleg víz
- 30 dkg porcukor
- 5 g étkezési zselatin
Elkészítés:
A tejfölt borítsd sűrű szitába, tedd hűtőbe, időnként kevergesd át, és két napig hagyd csepegni.
A tortaalaphoz a tojásokat válaszd szét, a fehérjéből verj egy csipet sóval kemény habot, közben adagold hozzá a porcukrot. Keverd a tojássárgákhoz az olajat, a tejet és a vaníliakivonatot. A lisztet vegyítsd a sütőporral, kanalanként add a tojássárgás elegyhez, és magas fokozaton két-három percig keverd. Végül három részletben forgasd hozzá óvatosan a habot.
Egyengesd a masszát egy kivajazott, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Rakd 170 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes kést, és ha nem marad rajta semmi, elkészült a tortaalap.
A díszekhez gyúrd össze a meleg vizet, a zselatint és a porcukrot. Szilikonlapon nyújtsd 1-2 milliméter vastagra, és hópehely alakú kiszúróval szaggasd ki.
A krémhez a hat lap zselatint egy narancs levében kis tűzön olvaszd fel, és tedd félre hűlni. A jó alaposan lecsöpögtetett tejfölhöz add hozzá a porcukrot, a vaníliakivonatot, kézi mixerrel dolgozd bele a narancsleves zselatint, majd rakd a hűtőbe egy órára. A hideg tejszínből egy evőkanál porcukorral verj kemény habot, és két-három részben dolgozd az ugyancsak hideg tejfölhöz.
A tésztát vágd három részre. Helyezz tálcára egy tortalapot, kapcsolj köré formát. Kend rá a krém felét, arra mehet a második lap, a maradék krém, végül pedig borítsd be a harmadik lappal. A sütit tedd három-négy órára a hűtőbe, utána kapcsold le róla a formát.
A vajat és a porcukrot keverd jó krémesre gépi habverővel, és vond be vele a tésztát, majd fél órára rakd ismét hűtőbe.
A marcipánmasszákat ételkeményítővel beszórt lapon nyújtsd ki, emeld a tortára, simítsd el rajta, a felesleget pedig körben vágd le róla. Vajkrémmel rögzítsd rá a hópelyheket és a piros marcipánszalagot. Díszítheted még gyöngyökkel, egyéb ünnepi motívumokkal is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció