Könnyű krémmel töltött hópehelytorta

Az idei karácsony kedvence lesz

A hópehelytorta rendkívüli finom, nem utolsósorban pedig látványos. Sokat hozzátesz az ünnephez.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Így biztos, hogy havas lesz a karácsonyod. Ez az exkluzív édesség könnyed, jól variálható. Bár a tejföl lecsepegtetése két napig tart, megéri rászánni az időt. Ha idén elkészíted, jövőre már szeretteid is ezt kérik. Németh Enikő hópehelytortája mindenkit lenyűgöz.

Hópehelytorta

Hozzávalók 16 szelethez

A tortalaphoz

  • 17.5 dkg átszitált liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 75 ml olaj
  • 75 ml tej
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 2 x 80 dkg tejföl
  • 1 csomag zselatinlap
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 1 narancs leve
  • 1 evőkanál porcukor

A bevonathoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • piros marcipán
  • fehér marcipán
  • ételkeményítő

Díszek

  • 30 ml meleg víz
  • 30 dkg porcukor
  • 5 g étkezési zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt borítsd sűrű szitába, tedd hűtőbe, időnként kevergesd át, és két napig hagyd csepegni.

A tortaalaphoz a tojásokat válaszd szét, a fehérjéből verj egy csipet sóval kemény habot, közben adagold hozzá a porcukrot. Keverd a tojássárgákhoz az olajat, a tejet és a vaníliakivonatot. A lisztet vegyítsd a sütőporral, kanalanként add a tojássárgás elegyhez, és magas fokozaton két-három percig keverd. Végül három részletben forgasd hozzá óvatosan a habot.

Egyengesd a masszát egy kivajazott, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Rakd 170 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes kést, és ha nem marad rajta semmi, elkészült a tortaalap.

A díszekhez gyúrd össze a meleg vizet, a zselatint és a porcukrot. Szilikonlapon nyújtsd 1-2 milliméter vastagra, és hópehely alakú kiszúróval szaggasd ki.

A krémhez a hat lap zselatint egy narancs levében kis tűzön olvaszd fel, és tedd félre hűlni. A jó alaposan lecsöpögtetett tejfölhöz add hozzá a porcukrot, a vaníliakivonatot, kézi mixerrel dolgozd bele a narancsleves zselatint, majd rakd a hűtőbe egy órára. A hideg tejszínből egy evőkanál porcukorral verj kemény habot, és két-három részben dolgozd az ugyancsak hideg tejfölhöz.

A tésztát vágd három részre. Helyezz tálcára egy tortalapot, kapcsolj köré formát. Kend rá a krém felét, arra mehet a második lap, a maradék krém, végül pedig borítsd be a harmadik lappal. A sütit tedd három-négy órára a hűtőbe, utána kapcsold le róla a formát.

A vajat és a porcukrot keverd jó krémesre gépi habverővel, és vond be vele a tésztát, majd fél órára rakd ismét hűtőbe.

A marcipánmasszákat ételkeményítővel beszórt lapon nyújtsd ki, emeld a tortára, simítsd el rajta, a felesleget pedig körben vágd le róla. Vajkrémmel rögzítsd rá a hópelyheket és a piros marcipánszalagot. Díszítheted még gyöngyökkel, egyéb ünnepi motívumokkal is.

15878245 cae0a1709be8ca6bf5f771dedeb3f698 wm

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük