Hogy készítsd el a spárgát? A legjobb és legegyszerűbb recept
Itt a spárgaszezon, használd ki. Megmutatjuk a legjobb elkészítési módot.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az induló spárgaszezon már az igazi tavasz jele, az egészséges és finom zöldségből pofonegyszerűen varázsolhatsz isteni és gyors ebédet.

Frissen reszelt parmezánnal már igazi lakomát varázsolhatsz belőle, de egy kis dió hozzáadásával is megbolondíthatod.

Spárgás tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta - penne, ravioli, vagy amit csak szeretnél
  • 1 nagy csomag friss zöldspárga
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csipet fehérbors
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós, lobogó vízbe tedd fel főni, amíg fogkeményre puhul, el is készülsz a többivel. A spárgát tisztítsd meg alaposan, darabold egységes méretű, nagyjából egycentis darabokra. A szalonnát egy serpenyőben pirítsd zsírjára, előtte azért kockázd fel, majd amikor már kiolvadt a zsír, karikázd bele az újhagymát, és add hozzá a spárgát. 

Pirítsd addig, amíg kissé meg nem puhul a spárga, de maradjon azért fogkemény. Reszeld rá a fokhagymát, majd keverd hozzá a tejszínt.

Add hozzá a fehérborsot, borsot, keverj rajta még kettőt, majd vedd le a tűzről. Add hozzájuk a leszűrt tésztát, tedd így vissza a tűzre, forgasd át jó alaposan, aztán már kész is vagy.

A képet a flickr oldaláról szedtük.

Egészséges fogások egyszerűen

Zöldségekből pompás és gyors ételeket készíthetsz, aminek a szervezeted is örülni fog.

Blog.hu ajánló