Hogy készítsd el a spárgát? A legjobb és legegyszerűbb recept
Itt a spárgaszezon, használd ki. Megmutatjuk a legjobb elkészítési módot.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az induló spárgaszezon már az igazi tavasz jele, az egészséges és finom zöldségből pofonegyszerűen varázsolhatsz isteni és gyors ebédet.
Frissen reszelt parmezánnal már igazi lakomát varázsolhatsz belőle, de egy kis dió hozzáadásával is megbolondíthatod.
Spárgás tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta - penne, ravioli, vagy amit csak szeretnél
- 1 nagy csomag friss zöldspárga
- 2-3 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 1,5 dl tejszín
- 1 csipet fehérbors
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát enyhén sós, lobogó vízbe tedd fel főni, amíg fogkeményre puhul, el is készülsz a többivel. A spárgát tisztítsd meg alaposan, darabold egységes méretű, nagyjából egycentis darabokra. A szalonnát egy serpenyőben pirítsd zsírjára, előtte azért kockázd fel, majd amikor már kiolvadt a zsír, karikázd bele az újhagymát, és add hozzá a spárgát.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Pirítsd addig, amíg kissé meg nem puhul a spárga, de maradjon azért fogkemény. Reszeld rá a fokhagymát, majd keverd hozzá a tejszínt.
Add hozzá a fehérborsot, borsot, keverj rajta még kettőt, majd vedd le a tűzről. Add hozzájuk a leszűrt tésztát, tedd így vissza a tűzre, forgasd át jó alaposan, aztán már kész is vagy.
A képet a flickr oldaláról szedtük.
Egészséges fogások egyszerűen
Zöldségekből pompás és gyors ételeket készíthetsz, aminek a szervezeted is örülni fog.