Krémes hercegnőburgonya egyszerűen: finomabb és szebb, mint a krumplipüré
Ünnepekre készíts különleges köretet! A belül krémes hercegnőburgonya nagyon mutatós, és finom is.

hercegnoburgonya-recept
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplipüré nagyon egyszerű, ám kis átalakítással elegáns köretet készíthetsz belőle. Az aranyszínű, ropogós külsejű hercegnőburgonya belül a vajnak és a tejszínnek köszönhetően csábítóan lágy és selymes. A hercegnőburgonya csodás kiegészítője lehet a legkülönbözőbb húsoknak. 

Hercegnőburgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd egy lábosba, és öntsd fel valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára 20-25 perc alatt. Szűrd le, és itasd le róla a vizet papírtörlővel.

Még melegen törd át, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a tejet, a tejszínt, a vajat, a tojássárgát, majd dolgozd simára és krémesre a masszát. Töltsd át a krumplis keveréket habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj formás kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 
A héjában sült, tört krumpli is isteni, főleg tejföllel leöntve. 

Ezt is szeretjük