Krémes hercegnőburgonya egyszerűen: finomabb és szebb, mint a krumplipüré
Ünnepekre készíts különleges köretet! A belül krémes hercegnőburgonya nagyon mutatós, és finom is.
A krumplipüré nagyon egyszerű, ám kis átalakítással elegáns köretet készíthetsz belőle. Az aranyszínű, ropogós külsejű hercegnőburgonya belül a vajnak és a tejszínnek köszönhetően csábítóan lágy és selymes. A hercegnőburgonya csodás kiegészítője lehet a legkülönbözőbb húsoknak.
Hercegnőburgonya
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd egy lábosba, és öntsd fel valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára 20-25 perc alatt. Szűrd le, és itasd le róla a vizet papírtörlővel.
Még melegen törd át, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a tejet, a tejszínt, a vajat, a tojássárgát, majd dolgozd simára és krémesre a masszát. Töltsd át a krumplis keveréket habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj formás kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.
A héjában sült, tört krumpli is isteni, főleg tejföllel leöntve.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept